Det skal gavne karrieren at løbe en risiko


Det skal gavne karrieren at løbe en risiko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et politisk flertal vil sikre, at embedsmænd, der søger job i Afghanistan, ikke skader deres hjemlige karrieremuligheder.

Et farligt job i Afghanistan skal tælle tungt på plussiden, når en ung jurist i Justitsministeriet, eller en politiinspektør i politiet skal videre i karrieren efter udstationering. Det skriver Politiken.

- I dag er det modsat. De civile embedsmænd, der tager ud, risikerer nærmest at blive hægtet af og sat tilbage i karrieren, fordi de ikke er hjemme på kontoret hele tiden, siger Socialdemokratiets forsvarspolitiske ordfører, John Dyrby Paulsen.

Ofte bliver der ikke for alvor bidt mærke i den indsats, embedsmændene yder i Afghanistan, og når de vender hjem, giver deres erfaringer ikke ekstra muligheder for at finde et nyt spændende job. Tværtimod har de måske mistet terræn til dem, som er blevet i Danmark. Og det er problematisk, mener John Dyrby Paulsen, der peger på, at især opbygningen af retsvæsnet, politiet og sikkerhedsstyrkerne er første væsentlige skridt på vejen til at få et kollapset land som Afghanistan på fode igen.

- Vi kan udkommandere danske soldater til at tage ud og uddanne deres afghanske kolleger. Vi skal ikke tvinge jurister, politifolk og andre eksperter ud, men de skal have andet og mere ud af det, end en god løn, forklarer John Dyrby Paulsen.

Han får støtte fra både Venstre og De Konservative.

SF har tidligere foreslået lignende ordninger. Men Tom Behnke (K) understreger, at der skal laves et system i samarbejde med personaleorganisationerne og arbejdsgiverne.

I Akademikernes Centralorganisation er formanden, Erik Jylling, glad for idéen med en karrierebonus til de risikovillige.

- Man får jo fantastiske kvalifikationer erfaringsmæssigt, ledelsesmæssigt og nogle gange også fagligt af den slags udsendelser. Men det kan være et problem, at den udsendte alligevel ikke har de specielle faglige kvalifikationer, der skal til i et andet job hjemme. Derfor er der brug for rammeaftaler på de enkelte arbejdspladser, siger akademikernes formand.

Det skal gavne karrieren at løbe en risiko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce