Det meste af Fyn er stadig på et spor: Sådan er togtrafikken i dag

Forvent stadig forsinkelser, hvis du skal med IC- og lyntog i dag, lyder meldingen fra DSB. Regionaltogene på Vestfyn er stadig aflyst og erstattes af togbusser. Foto: Klaus Knakkergaard

Det meste af Fyn er stadig på et spor: Sådan er togtrafikken i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kører stadig ingen regionaltog mellem Odense og Fredericia, efter at et tog tirsdag aften blev afsporet ved Odense. Du skal også fortsat forvente forsinkelser, uanset hvilket tog du rejser med over Fyn torsdag.

Det tog, der tirsdag aften blev afsporet og gjorde, at sporene flyttede sig 15 meter vest for Odense, volder fortsat trafikale problemer torsdag morgen.

Det fortæller Banedanmarks pressemedarbejder Christopher Mortensen, der dog oplyser, at arbejdet på sporene går som planlagt.

- Den plan, der blev lagt i går eftermiddags, er den plan, der kører i dag frem til klokken 15, siger han.

- Vi har haft nogle rigtig gode folk ude hele natten, som har arbejdet igennem. Blandt andet har vi svejset skinnerne, som var blevet ødelagt. I dag skal vi reparere et sporskifte, som er blevet beskadiget. Men status er, at det kører efter planen, fortsætter han.

Gode råd til passagerer

Der kører fortsat ingen regionaltog mellem Odense og Fredericia. I stedet er der indsat togbusser på strækningen.

Hvis du skal med toget, kan du dog forvente forlænget rejsetid, uanset hvor på Fyn du skal hen. Derfor lyder opfordringen fra DSB, at man orienterer sig på deres hjemmeside eller på Rejseplanen. Hvis man bliver mere end en halv time forsinket i forbindelse med sin togtur, kan man benytte sig af DSB's rejsetidsgaranti, der giver ret til kompensation. Man kan udfylde et skema herfor på DSB's hjemmeside.

Onsdag morgen var der store forsinkelser, hvis man skulle med toget. En række foranstaltninger har dog gjort, at forsinkelserne skulle være mindre omfattende torsdag morgen, oplyser DSB. Blandt andet bliver lyn- og InterCity-togene koblet sammen, så vidt det er muligt. Det betyder mindre kødannelse forbi det ramte område ved Odense. Men forsinkelserne kommer man ikke udenom, og særligt lyntogene er påvirkede af det manglende spor, lyder det fra DSB.

Hvis alt går efter planen, er begge fynske spor klar til trafik fra klokken 15 torsdag. Det er i hvert fald det mål, som Banedanmark arbejder ud fra. Men det betyder ikke nødvendigvis, at alle toge kører til tiden herefter:

- Banen er klar klokken 15. Men det er jo en flaskehals sådan noget, så det vil sige, at der skal gå lidt tid, før trafikken er oppe at køre igen. Men det ser godt ud lige nu i forhold til, at det er noget vi kan holde (tidsplanen, red.), siger Christopher Mortensen.

Det meste af Fyn er stadig på et spor: Sådan er togtrafikken i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce