Det mener tre jysk-fynske borgmestre om ghettoudspillet


Det mener tre jysk-fynske borgmestre om ghettoudspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er delte holdninger blandt tre jysk-fynske borgmestre med ghettoer inden for egen kommunegrænse.

1
Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding. Foto: Jacob Schultz

På borgmesterkontoret i Kolding Kommune hilser Jørn Pedersen (V) ghettoudspillet velkommen.

- Umiddelbart synes jeg, det er positivt, at vi får endnu flere værktøjer og muligheder for at komme de udfordringer til livs, som vi har i de udsatte områder, også i Kolding, siger Jørn Pedersen og uddyber:

- Vi har i Danmark en fælles opgave med en fejlslagen integration, som ligger mange år tilbage, som vi skal have løst. Det ser det ud til, at vi har muligheder for med dette udspil, siger han og ligger samtidig vægt på, at det fortsat er vigtigt at have fokus på, at opgaverne, som kommunerne står overfor, er vidt forskellige:

- Vi har ikke i en situation i Kolding, hvor vi har store problemer med kriminalitet og bandeopgør, men vi har naturligvis en udfordring i forhold til arbejdsløshed og uddannelsesniveau. Det er noget af det, vi skal koncentrere os om, uafhængigt af om Skovparken og Munkebo er på ghettolisten eller ej, siger Jørn Pedersen.

2
Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus. Foto; Martin Ballund.

Målsætningen er god. Men regeringen har slet ikke fundet de penge, der skal til, hvis ghettoudspillet skal blive en succes.

Det siger Jacob Bundsgaard (S). Han er borgmester i Aarhus, der huser en af landets største ghettoer, nemlig Gellerupparken. Desuden er han næstformand i Kommunernes Landsforening og kandidat til formandsposten.

- Vi har boligområder i Aarhus og resten af landet, der fungerer for dårligt, så tanken om at tage konsekvent fat er rigtig. Jeg efterlyser bare, at man sætter rigtige penge af, siger Jacob Bundsgaard.

Han er især kritisk over for ideen om at afsætte 12 milliarder kr. via Landsbyggefonden.

- Når man hiver en masse penge ud af Landsbyggefonden, fjerner man muligheden for at investere i nye boliger og sikre en blandet beboersammensætning, siger Jacob Bundsgaard.

3
Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense. Foto: Kim Rune

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S):

- Jeg deler mange af regeringens ambitioner, men der mangler noget afgørende omkring ressourcer. Statsministeren har været hurtig til at sige, at vi alle skal løfte i flok. Lejerne skal løfte, kommunen skal løfte. Men det eneste, jeg kan se, statsministeren løfter, det er pegefingeren.

- På beskæftigelsesområdet skuffer det mig, at regeringen ikke tager fat på 37 timers aktivering af kontanthjælpsmodtagere og uddannelsespålæg for voksne. Og så kunne man også have kigget mere på forebyggelsesdelen og rykket politiets forebyggelsesindsats fysisk ind i Vollsmose - ligesom man har gjort med nærpolitiet.

- Jeg har ikke nogen fryd over de forslag, der handler om tvang. Men når vi har med børn og unge at gøre, der ikke kan tilstrækkeligt dansk, så kan vi blive nødt til det.

Det mener tre jysk-fynske borgmestre om ghettoudspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce