Det er heeeeelt vildt!


Det er heeeeelt vildt!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tæmmede, vilde verden har tag i danskerne. Odense Zoo er nummer 10 på top 10-listen.

Safari i Kenya eller en tur med snorkling og dykning for at se på farvestrålende fisk i Filippinerne: Ikke tosset, men hvis det ikke kan være anderledes, smager det da lidt af den virkelige, vilde verden at tage en tur i zoo, Nordsømuseet eller Danmarks Akvarium.

Faktisk er vi - sammen med udenlandske besøgende - så pjattede med zoologiske haver, dyreparker og akvarier, at de 10 største stod for 15 procent af den samlede vækst hos de danske attraktioner i 2007.

Det har Odense Zoo også nydt godt af. På den nye liste over Danmarks 300 mest populære attraktioner er fynsk turismes flagskib nu nummer 10. Ny på top 10 er også Louisiana.

Egeskov Slot inklusive parken og veteranmuseet er nummer 27 med 218.251 besøgende, og Kunsthallen Brandts er rykket fra nummer 50 til 40 på listen med lige knap 123.000 betalende gæster.

- Det er vi selvfølgelig stolte over, men det er ikke nogen overraskelse, for vi har ligget der omkring i nogle år, siger Odense Zoos direktør, Henrik Andersen.

Hvorfor tror du, Odense Zoo ligger så langt oppe på listen - Egeskov Slot ligger for eksempel som nummer 27?

- Det er, fordi en zoologisk have helt generelt har en meget bred appel til folk, og det er sådan et sted, man føler sig tryg ved at komme som gæst. Man ved, hvad man får.

Er det godt nok at være nummer 10 på listen, eller skal Odense Zoo længere op?

- Vi skal selvfølgelig længere op. Vi arbejder med den sidste detailplanlægning af et stort projekt, hvor vi blandt andet skal have vores giraffer ud på vores savanne, og det skal gerne skubbe lidt til vores besøgstal. Så vores mål er i løbet af de næste fem-seks år at komme op på femtepladsen, siger Henrik Andersen.

Seks år med vækst

VisitDenmark har holdt øje med besøgstallene de seneste seks år, og i den periode har de 300 mest besøgte attraktioner haft en vækst på 8,3 procent.

Fornyelse og produktudvikling er forklaringen på den positive udvikling, mener Lars Erik Jønsson, der er direktør for udvikling og turismefaglig udvikling i organisationen.

Han påpeger, at de zoologiske haver har været dygtige til at tilbyde nye spændende oplevelser.

Fire sværvægtere

Det gælder også Holmegaards helt nye oplevelsescenter, som med 109.000 besøgende går direkte ind som nummer 50 på listen.

Danmarks mindst besøgte attraktion oplyses ikke, men de nederste 67 på top 300 har alle under 10.000 besøgende pr. år.

De fire mest populære attraktioner tiltrækker godt en tredjedel af samtlige gæster hos de 300 bedst besøgte.

I 2007 drejede det sig om 27,3 millioner personer, der kørte i rutsjebaner, kiggede på kunst, gamle biler og slotte, eksperimenterede med el og vand og altså i et vist omfang tog på eftermiddagssafari i "Lille Kenya".

Det er heeeeelt vildt!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce