Det Fynske Folkemøde med frivillig dessert

Make A Difference Denmark har tidligere samarbejdet med Mediehuset København om at sende livedebatter fra Folkemødet på Bornholm. Foto: Mediehuset København

Det Fynske Folkemøde med frivillig dessert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis du ikke er mæt af indtryk og politiske debatter, når Det Fynske Folkemøde slutter lørdag , kan du fortsætte festen i Medielab.

Når klokken bliver 14 lørdag, er Det Fynske Folkemøde slut.

Men det er ikke hele Fyens Stiftstidendes mediehus, der lukker ned. I år finder to ekstra debatter sted efter klokken 14. Det er organisationen Make A Difference Denmark, der låner mediehusets lokaler til at sætte fokus på flygtninge og fattigdom i europa. Desuden står organisationen, der har adresse i Odense, sammen med Fyens Stiftstidende bag en debat om nationalisme, der finder sted under selve folkemødet i Odense.

- Vi synes, Det Fynske Folkemøde er en rigtig god idé, som vi gerne vil støtte op om, siger bestyrelsesformand i Make A Difference Denmark, Ole Christian Madsen.

Organisationen har derfor søgt finansiering hos Europa-nævnet og i samarbejde med Mediehuset København og Europe Direct Odense arrangeret et par ekstra debatter, som giver fynboerne mulighed for at forlænge arrangementet med knap halvanden time - eller følge med direkte på skærmen.

Organisationen Make A Difference Denmark har blot to år på bagen, men har eksisteret i fem år forinden som et netværk.

- Vi er mange forskellige mennesker. Vi har en kommunaldirektør, en mediedirektør og flere kontanthjælpsmodtagere som medlemmer. Vi er forsøger at gøre en forskel, hovedsageligt i Danmark. Men vores vedtægter er ret åbne, så vi kan også støtte projekter uden for landets grænser, fortæller Ole Christian Madsen.

Debatter om Europa
Lørdag den 2. september kan du i forbindelse med Det Fynske Folkemøde opleve tre debatter om Europa. Den første debat finder sted under folkemødet og foregår klokken 13-13.45. Den er arrangeret af Fyens Stiftstidende, Make A Difference Denmark, Europe Direct og Mediehuset København. Pernille Vermund, Nye Borgerlige, Stine Bosse, formand for Europabevægelsen, og Bendt Bendtsen, medlem af Europa-Parlamentet, debatterer nationalisme.

De to følgende debatter finder sted efter Det Fynske Folkemøde, som slutter klokken 14. Klokken 14-14.45 debatterer Andreas Kamm, generalsekretær Dansk Flygtningehjælp, Dan Jørgensen (S), medlem af Folketinget, og Jens Rohde (R ), medlem af Europa-Parlamentet flygtninge. 

Klokken 14.45-15.15 debatterer Christel Schaldemose (S), medlem af Europa-Parlamentet, Knud Aarup, formand Socialpolitisk Forening, og Rune Lund (EL), medlem af Folketinget, fattigdom.

De sidste to debatter er arrangeret af Make A Difference Denmark, Europe Direct og Mediehuset København.

Alle debatterne kan følges live på www.fyens.dk og kan efterfølgende findes som VOD (Video On Demand) på www.bideo.dk. Se hele programmet for Det Fynske Folkemøde på www.detfynskefolkemøde.dk.
Ole Christian Madsen er bestyrelsesformand for nonprofit-organisationen Make A Difference Denmark. Privatfoto
Ole Christian Madsen er bestyrelsesformand for nonprofit-organisationen Make A Difference Denmark. Privatfoto

Frivillighed er stærk i Europa

Formålet med de tre debatter på Det Fynske Folkemøde er blandt andet at skabe opmærksomhed på frivillighed, fortæller Ole Christian Madsen.

- Vi har fokus på civilsamfundet, og det er tre områder, hvor frivillige er med til at gøre en forskel. Nationalisme falder måske lidt udenfor kategori, men man kan sige, at selvom vi snakker om nationalisme overordnet i Europa og egoisme på det personlige plan, så er fakta, at de europæiske lande finansierer over halvdelen af nødhjælp i hele verden, og at mere end 100.000 europæere udfører frivilligt arbejde. Vi hjælper hinanden, siger Ole Christian Madsen.

- Hvorfor er frivillighed så vigtigt for jer?

- Jeg mener, at det er civilsamfundet, der har skabt vores velfærdssamfund, for eksempel uddannelse og fattighjælp. Og at den største innovation finder sted i civilsamfundet. For eksempel i Texas lige nu er frivillige en af de største bidragsydere til at hjælpe i forbindelse med oversvømmelserne. De, der gør noget som frivillige, er måske dem, der er allermest motiverede, mener han.

Make A Difference Denmark har tidligere samarbejdet med Mediehuset København om at sende livedebatter fra Folkemødet på Bornholm. Privatfoto
Make A Difference Denmark har tidligere samarbejdet med Mediehuset København om at sende livedebatter fra Folkemødet på Bornholm. Privatfoto

Det Fynske Folkemøde med frivillig dessert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce