Det Fynske Dyrskue: Syv ting, du bør opleve


Det Fynske Dyrskue: Syv ting, du bør opleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Det Fynske Dyrskue kan du fredag, lørdag og søndag i denne uge komme helt tæt på dansk landbrug og opleve den ægte vare. Der er alt lige fra køer, grise og kaniner til store landbrugsmaskiner og øl, vin og madspecialiteter.Vi har samlet syv ting, som du bør opleve, hvis du lægger vejen forbi.

Uanset om du er barn, gammel - eller midt imellem - er der noget for enhver smag på Det Fynske Dyrskue, der åbner dørene fra fredag morgen til søndag eftermiddag.

Vi har samlet syv ting, der er værd at opleve.

1. Tag på madsafari
FOTO: Mette Krull

Som noget helt nyt kan man i år på Fødevaremarkedet komme på madsafari.

Her vil kendte fynboer guide en mindre gruppe gæster rundt til de mange boder og fylde kurven med friske varer, mens man kan få en snak med producenterne om de lokale råvarer. Efterfølgende vil unge kokkeelever tilberede et måltid af de varer, der bliver samlet op undervejs.

Hvis man har lyst til at komme med på de guidede ture, skal man tilmelde sig på Fødevaremarkedet. Der er plads til mellem 10 og 15 mennesker, og der er i alt fem madsafarier i løbet af lørdag og søndag.

2. Klip et får
FOTO: Morten Marboe

Har du altid drømt om at blive frisør, kan du prøve dine talenter af ved at klippe et får. Traditionen tro kan man nemlig på dyrskuet få lov til at hjælpe 15 udvalgte får af med deres vinteruld.

Det foregår alle dage ved udstillingen af får på dyrskuepladsen, og også børn er velkomne til at prøve kræfter med den elektriske saks.

3. Se over 300 heste
FOTO: Johan Ladegaard

Der har været en reel risiko for, at hestekræfterne til årets Det Fynske Dyrskue kun ville komme fra de udstillede landbrugsmaskiner. Men den frygtede herpesvirus blandt heste har nu lagt sig så meget, at samtlige heste meldes velkommen på Det Fynske Dyrskue.

Og når dørene slås op, bliver det med den største hesteudstilling nogensinde. 28 racer er repræsenteret samt et par enkelte kæpheste, og det er faktisk ingen joke.

Er man vild med John Wayne, cowboyhatte og heste, der adlyder det mindste vink, bør man også lægge vejen forbi Store Ring fra kl. 16.15 lørdag. Her vil der nemlig være westernridning.

4. Rist kaffebønner og bag en pandekage
FOTO: Kim Haugaard

På Fødevareudstillingen kan man som noget helt nyt være med til at riste kaffebønner og brygge sig en god kop kaffe sammen med 'Lokalristeriet'.

Man kan også bage snobrød med urter og pandekager over bål. 'Økomølleriet Kragegaarden' leverer melet, og elever fra Korinth Efterskole hjælper med bagningen.

I Bageværkstedet kan man desuden prøve kræfter med at male mel og valse havre.

5. Se en gris blive parteret
FOTO: Louise Koustrup

Odense Zoo dukker også op på Det Fynske Dyrskue og vil vise, hvordan en gris bliver parteret. Det har haven gjort ved flere andre lejligheder, og det plejer at være et stort tilløbsstykke.

Det foregår fredag kl. 10 på Fødevaremarkedet.

6. Spis fælles morgenmad
FOTO: Michael Bager

Søndag morgen kl. 10 er der gratis morgenmad til de første 500 morgenfriske fynboer.

Det er Løgismose, Fru Lunds Bageri og Dyrskuet, der inviterer til fælles morgenbord.

7. Kravl op i de store maskiner
FOTO: René Aunsbjerg Fogh

Bliver man et lille barn indeni ved synet af store maskiner, bør man ikke gå glip af den store maskinpræsentation, der foregår lørdag kl. 14.30 i Store Ring og søndag kl. 11.15 samme sted.

Når maskinerne holder stille, kan man en god halv time derefter få lov at kravle ind og ud af førerhuset og sparke lidt på de store dæk.

Det Fynske Dyrskue: Syv ting, du bør opleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce