Sundhedsstyrelsen vurderer, at tidligere vagtlæge og fungerende praktiserende læge i Odense Stefan Andersen er til fare for sine patienter.

Fyens.dk har hidtil valgt ikke at skrive navnet på den læge, hvis arbejde som vagtlæge er beskrevet i adskillige artikler gennem snart fire måneder.

I dag skriver vi for første gang hans navn. Det gør vi, fordi Erik Stefan Andersen - selv bruger han ikke "Erik" - har usædvanligt mange patientklager og ifølge Sundhedsstyrelsens vurdering kan udgøre en risiko for patientsikkerheden.

Læs også: Problematisk: Ordførere forlanger åben kritik af vagtlæge

Trods flere advarsler har han ikke ændret adfærd. Det viser en gennemgang, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, af lægens sagsforløb.

Her fremgår det, at styrelsen havde til hensigt at udelukke ham fra at arbejde i lægevagten for at beskytte patienterne. En beslutning, der ville fremgå af Sundhedsstyrelsens tilsynsliste samt lægens egen hjemmeside og markedsføring. Men ved selv at trække sig undgik lægen, at de oplysninger nåede ud til patienterne.

Fyens Stiftstidende og fyens.dk mener på den baggrund, at hensynet til patienterne nu vejer tungere end beskyttelsen af lægens identitet.

  • Journalist portræt

    Af:

    ”Nyheder er oplysninger, nogen ønsker at undertrykke. Alt andet er reklame” (Alfred H. Nortcliffe) Primært fokusområde er undersøgende, afdækkende og kritisk nyhedsjournalistik indenfor sygehus- og sundhedssektoren. Tidligere reporter, nyhedsredaktør og redaktionsleder. Bosat i Odense, gift og far til tre.

  • Af:

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.

Mere om emnet

Se alle
17
Omstridt vagtlæge har solgt sin praksis

Omstridt vagtlæge har solgt sin praksis

6
Efter Regina-sagen: Alvorlig kritik af vagtlæges praksis

Efter Regina-sagen: Alvorlig kritik af vagtlæges praksis

3
Efter Regina-sagen: Politikere tilfredse med første status på lægevagten

Efter Regina-sagen: Politikere tilfredse med første status på lægevagten