Medier

Københavner-klike har skævt blik på motoren i dansk økonomi, indflytning af arbejdspladser og udligning, lyder analysen fra Danmark på Vippen.

Hvem driver økonomien?
billede
Kim Ruberg, formand for Danmark på Vippen, mener, at debatten bliver skæv på de fire debatprogrammerne, når en lille gruppe københavnere hver gang bliver inviteret. Arkivfoto: Morten Pape

Virksomheder i provinsen driver dansk økonomi. Ifølge Danmark på Vippens anerkender eksperterne i debatprogrammer på TV 2 og DR ikke den virkelighed:

- Danmark lever af den såkaldte nettoeksport fra provinsen. DR er betalt af alle danskere, og TV 2 er ejet af os alle, og det er vanvittigt, at analyser bliver entydigt lagt til rette, så kun mennesker med indsyn mod København og Sydsverige kommer til orde, mens alle vi med udsyn ikke gør det, siger Kim Ruberg.

Indflytning - ikke udflytning

Flytningen af statslige arbejdspladser bliver ifølge Danmark på Vippen diskuteret fra København.

- Den danske stat er alle borgeres stat, men debatten bliver diskuteret af mennesker, som synes, at deres datters, søns eller kones karrierevej forsvinder med indflytningen af arbejdspladser til provinsen. Resten af Danmark ved godt, at man lever af produktionsvirksomhederne, men tv-debattørerne er selv ansat i servicevirksomheder og offentlig produktion, siger Kim Ruberg.

Udligning: Det er ikke synd for København

Københavnerne sætte ifølge Danmark på Vippen lov til at sætte en forkert dagsorden når det handler om udligning.

- Udligningsordningerne er til for at skabe lighed i landet. Men kendisserne i København er uvidende om, at jyderne, fynboerne og sjællænderne hvert år sender mellem 30 og 50 milliarder til hovedstadsområdet, siger Kim Ruberg.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
1
Send Niels Krause-Kjær og Clement Kjersgaard til provinsen

Send Niels Krause-Kjær og Clement Kjersgaard til provinsen

Københavnerdebat: DR vil have flere jyder og fynboer i fjernsynet

Københavnerdebat: DR vil have flere jyder og fynboer i fjernsynet

To jyske borgmestre om skæv debat: Kører gerne til København

To jyske borgmestre om skæv debat: Kører gerne til København