Den sidste 2020-aftale er faldet på plads

Fra venstre, Pia Kjærsgaard, Brian Mikkelsen og Claus Hjort Frederiksen efter afslutningen af forhandlingerne i Finansministeriet, fredag eftermiddag.
Foto: Mik Eskestad/POLFOTO

Den sidste 2020-aftale er faldet på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen, DF og Pia Christmas Møller er enige om den sidste aftale i regeringens 2020-plan.

Regeringen, Dansk Folkeparti og løsgængeren Pia Christmas-Møller er blevet enige om den sidste aftale i regeringens 2020-plan.

Dermed er regeringen nået til ende i det langstrakte forløb, der skulle munde ud i en sikring af Danmarks økonomi de kommende små 10 år.

- Vi skulle udfylde hullet mellem udgifter og indtægter i 2020 - de berømte 47 milliarder kroner. Dem har vi fundet, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og fortsætter:

- For os er det vigtigt, at vi kan sikre økonomien frem til 2020, så vi ikke skal opkræve ekstra skatter eller komme med uventede besparelser.

Dagens forhandlinger er blandt andet mundet ud i en vækstpakke og ikke mindst en aftale om at skaffe flere indvandrere i arbejde samt reducere sygefravær og bureaukrati.

- Der ligger mange milliarder på bordet, hvis det lykkes med de forslag, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Forhandlingerne er afslutningen på et langt forløb i Finansministeriet.

Regeringen har siden midten af april forhandlet med en lang række partier for at få de forskellige delelementer på plads i den økonomiske 2020-plan, som skal sikre balance i de offentlige budgetter.

Forhandlingsforløbet har også været en rundtur i den politiske manege.

Først lykkedes det regeringen at få De Radikale med i efterlønsaftalen på trods af, at partiet er i opposition til regeringen og fortsat går efter at skifte Lars Løkke Rasmussen (V) ud med Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister.

Desuden har regeringen undervejs skiftet kristendemokraten Per Ørum Jørgensen ud med løsgængeren Pia Christmas-Møller som regeringens 90. mandat.

- Spørgsmålet har været: Hvad skal Danmark leve af? Det har man givet et kvalificeret bud på i den her række af aftaler, siger Pia Christmas-Møller.

Den sidste 2020-aftale er faldet på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce