Den runde sladrehank


Den runde sladrehank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I det øjeblik en chauffør sætter sig ind i en lastbil eller en bus og starter den, skal han placere sin fartskive i bilens kontrolapparat.

Fartskiven er en lovpligtig "sladrehank", som skal bruges af chauffører, der kører i lastbiler med en tilladt totalvægt, der overstiger 3500 kg eller et køretøj, der bruges til at køre med flere end ni personer i alt.

Fartskiven - eller diagramarket som det også kaldes - er et redskab, som politiet kan bruge til at kontrollere, om chaufføren overholder køre- og hviletidsbestemmelserne.

Ved hjælp af tre skrivere, der reagerer på impulser fra bilen, registreres det på skiven, hvor hurtigt bilen har kørt, hvor mange kilometer, og om chaufføren kører eller hviler.

Følger chaufføren

Skiven følger den enkelte chauffør og skal derfor skiftes, hver gang der skiftes chauffør i en bil.

Hvis der er to chauffører i bilen samtidig - hvilket giver videre rammer i forhold til køre- og hviletid - skal skiverne placeres to forskellige steder i kontrolapparatet - alt afhængig af om man er den, der kører bilen, eller om man sidder på sædet ved siden af.

Gemmer skiver

Samtidig skal chaufføren medbringe de fartskiver, vedkommende har brugt i ugens løb samt skiven fra den sidste køredag i den foregående uge.

Virksomheden, som chaufføren kører for, har pligt til at tilrettelægge arbejdet, så det er muligt at overholde køre- hviletidsbestemmelserne.

Samtidig har de pligt til at kontrollere, om bestemmelserne bliver overholdt.

De ark, som chaufføren ikke har pligt til at have i bilen under kørslen, skal virksomheden opbevare for alle chauffører og alle ture i mindst et år.

En virksomhed kan risikere at blive trukket ud til kontrol hos rigspolitiet, og der skal den aflevere alle skiver for en måned. Skiverne bliver gennemgået af rigspolitiet, der her kan se, om køre- og hviletidsreglerne er blevet overholdt.

Den runde sladrehank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce