Den dobbelte holdning


Den dobbelte holdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. juli 1999 blev prostitution afkriminaliseret. Dermed bliver prostitution også i højere grad betragtet som et socialt problem, og med regeringens handlingsplan for svage grupper "Det fælles ansvar" fra 2002 bliver det slået fast, at det forebyggende arbejder skal styrkes, og de kvinder der gerne vil ud af prostitution skal støttes.

Samtidig har Socialministeriet også i "Vejledning om seksualitet - uanset handicap" til kommunerne gjort klart, at det er i orden, hvis personalet hjælper handicappede og ældre med at skaffe en prostitueret. Her står der blandt andet: Hjælpepersonen må i nogle tilfælde følge personen til den prostituerede. Det kan også være relevant, at hjælpepersonen har en samtale med den prostituerede for, sammen med personen, at formidle ønsker, sørge for at der er afsat tid nok etc.

Det er lovligt at prostituere sig i Danmark. Prostituerede er skattepligtige og skal være momsregistrerede som selvstændigt erhvervsdrivende. Samtidig er prostitution dog ikke et legalt erhverv. Det betyder blandt andet, at prostituerede ikke kan blive optaget i en A-kasse.

Kilde: social.dk

Den dobbelte holdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce