Delte meninger om nej til husbåde


Delte meninger om nej til husbåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFGØRELSE: Naturfolk glæder sig over tilsyneladende restriktiv linje for husbåde
Både naturfolk og husbådebyggere er overraskede over Miljøministeriets nylige afvisning af seks husbåde i Stauning Havn ved Ringkøbing Fjord. Men her ophører enigheden. Mens præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Poul Henrik Harritz, er positivt overrasket, så er folkene bag projektet i Stauning skuffede og forundrede.

- Jeg er positivt overrasket. Jeg havde frygtet, at denne regering ville åbne for husbåde ude i de små fiskerlejer. Men de har lagt sig på en fornuftig linje. Vi er ikke modstandere af, at der placeres husbåde langs bolværkerne i byernes havn, men vi bliver bekymrede, når husbådebyggerne taler om Silkeborgsøerne, steder som Stauning Havn og de åbne kyster. Miljøministeriet bør fastholde, at der ikke skal ligge flydende sommerhuse langs de danske kyster, siger Poul Henrik Harritz.

Modsat har Staunings borgmester Viggo Nielsen (V) - på baggrund af et tidligere møde med miljøminister Jens Christian Schmidt (V) - haft den opfattelse, at projektet i Stauning og lignende projekter ville blive godkendt.

Kernen i afgørelsen er, at husbåde som udgangspunkt kun kan ligge i havne i byerne, mens småhavne på landet skal holdes fri.

Projekter bremses

Salgschef Jan Abel fra Seasight, der skulle have leveret husbådene til Stauning, venter, at afgørelsen vil bremse projekter andre steder i landet også.

- Linjen er nu, at der ikke skal ligge husbåde uden for byerne. Og det undrer mig. Jeg har ikke overblik over konsekvenserne for vores virksomhed endnu, men der er ingen tvivl om, at det reducerer vores potentiale. Vi har cirka 35 projekter i gang, men jeg ved ikke, hvilke der er i by- og landzone, siger Jan Abel.

Miljøministeriet bekræfter, at afgørelsen betyder, at det fremover vil blive svært at lægge husbåde i småhavne uden for byerne - på samme måde som det er svært at udlægge nye sommerhusområder. Men det har ikke været muligt at få en begrundelse for, hvorfor den generelt imødekommende linje har ændret sig til en mere restriktiv kurs - ud over at der har været en del forvirring over, hvad man skulle stille op med husbådene.

SFs miljøordfører Jørn Jespersen har tidligere efterlyst en samlet plan for husbåde.

Usmart

- Jeg opfatter det, som om Miljøministeriet - formentlig efter en sludder med ministeren på baggrund af den offentlige debat - har fundet ud af, at det ikke er smart at lægge husbåde i det åbne land. Jeg har intet imod husbåde, tværtimod tror jeg, det er en dejlig boform. Men de skal ikke ligge hvor som helst. Den restriktive linje i det åbne land tror jeg, er rigtig, siger han.

Delte meninger om nej til husbåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce