Dansk Arbejdsgiverforenings forslag om at hæve pensionsalderen til 72 år i 2040, er der delte meninger om, hvis man spørger fynboerne. - Det afhænger af job og helbred, siger de.

På Odense gågade var der blandede holdninger til, hvorvidt vi skal være på arbejdsmarkedet, til vi er 72 år.

Arne Johansen er 81 år og tidligere arkitekt. Han var ikke interesseret i at stoppe på arbejdsmarkedet, da han gik på pension. Men på opfordring fra sin kone, fortsatte han ikke.

- Jeg synes ikke, at 72 er for højt, afhængig af, hvad man laver. Det kommer også an på helbredet. Der er nogle, der aldrig fejler noget og andre, der er mere ramt, siger Arne Johansen.

Det er 47-årig Lone Bjerrum ikke enig i. Hun arbejder til dagligt på en institution i Odense og kunne ikke forestille sig at kunne holde til at arbejde, til hun bliver 72 år.

- Jeg synes ikke, den skal hæves igen. Vi skal bibeholde det vi har, og i stedet se at få nogle af dem i arbejde, som mangler arbejde i øjeblikket. Og så skal vi lade de ældre nyde deres otium, de har gjort deres arbejde, siger hun.

Ole Frederiksen synes, man bør have muligheden for at gå på pension i en højere alder, så man ikke tvinges på af arbejdsmarkedet.

- Jeg kunne godt selv forestille mig at blive ved. Det kommer an på knæ og sådan noget, for jeg er gammel brolægger. Og at gå på en stige som 72-årig kan godt være det bliver lidt mere problematisk, siger den 46-årige vinduespudser.

At pensionsalderen bør være mere frivillig, er 37-årige Liv Krautwald enig i.

- Det kommer meget an på hvilket erhverv, man er i. Det er ikke alle, der har genetikken med. Der er både for og imod, det er ikke enten eller. Men jeg synes, man skal tænke sig rigtig godt om, hvis man hæver den til 72. Der er nogle der er nedslidt inden, siger hun og fortsætter:

- Hvis man taler en fuldtidsstilling, så kunne jeg ikke forestille mig at være på arbejdsmarkedet. Men hvis man taler om at bruge de ressourcer, vi hver især har, kan jeg godt se, at mange 72-årige kan bidrage i et eller andet omfang, siger Liv Krautwald, der arbejder som projektleder hos Odense Kommune.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
19
Claus Hjort: Vil ikke afvise at hæve pensionsalderen

Claus Hjort: Vil ikke afvise at hæve pensionsalderen

Hurtigere forhøjelse af pensionsalder kan løse hovedbrud

Hurtigere forhøjelse af pensionsalder kan løse hovedbrud

1
Radikale vil rykke pension og øge boligskat

Radikale vil rykke pension og øge boligskat