De sygeste kommer først


De sygeste kommer først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil tage op til et år, før sygehusene har behandlet de mange patienter, som er blevet ramt af strejken. Alle patienter skal vurderes på ny.

Et helt år kommer der til at gå, før sygehusene får has på de 372.516 aflyste operationer og behandlinger. Det vurderer formand for Danske Regioner Bent Hansen (S). Samtidig går flere sygehuse i morgen i gang med vurdere, hvilke aflyste patienter der skal indkaldes først.

- Vi går selvfølgelig efter, at de patienter, der har mest brug for behandling, kommer til først. Fra ventelisterne ved vi, hvem det drejer sig om, og på mandag sender vi de første breve af sted, siger Torben Mogensen, der er lægelig direktør på Hvidovre Hospital. Her har man i løbet af konfliktens otte uger aflyst 1000 operationer og 14.000 ambulante behandlinger.

På Skejby Sygehus siger cheflæge Kristjar Skajaa, at man nu skal i gang med at gennemgå ventelisterne. Han vurderer, at man først om en uge kan begynde at behandle patienterne. De mellemliggende dage skal bruges til at skaffe et overblik og indkalde.

- Vi er nødt til at revurdere alle patienter på ventelisten, og folk skal først foretage sig noget, når de har hørt fra os, siger han.

I alt har Skejby aflyst omkring 8000 operationer og behandlinger.

De sygeste kommer først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce