De seks hovedpersoner i anklagemyndighedens sag mod Peter Madsen


De seks hovedpersoner i anklagemyndighedens sag mod Peter Madsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 18 dages pause går sagen om drabet på Kim Wall ind i sin sidste fase mandag. Det sidste af mentalerklæringen skal læses op, og så mangler bare anklagerens og forsvarerens procedure. Der ventes at falde dom onsdag. Få her et overblik over hovedpersonerne i retssagen.

Anklageren
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Jakob Buch-Jepsen

41 år og specialanklager ved Anklagemyndigheden ved Københavns Politi, hvor han har været ansat siden, han var 25 år. Han var blot 24 år, da han var færdiguddannet som jurist. Sagen om drabet på Kim Wall er hans sidste sag som anklager. 1. maj starter han i nyt job som advokat ved firmaet Koch/Christensen. Har blandt andet fået dømt Said Mansour for at tilskynde til terror, lægen Søren Ventegodt for at overtræde autorisationsloven og Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansen for tredobbelt drab.

Forsvareren
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Betina Hald Engmark

Peter Madsen valgte selv Betina Hald Engmark som forsvarer - hun har dog ikke ønsket at oplyse hvorfor. Det er hendes første drabssag som forsvarer. Har været ansat ved politiet, fra hun var nyuddannet jurist, til hun blev selvstændig advokat i 2016 - umiddelbart inden var hun senioranklager ved Nordsjællands Politi med speciale i økonomisk kriminalitet. Er 44 år. Hendes højest profilerede sager har været Uber-chauffører, der var tiltalt for piratkørsel, og sagen mod Bryan Göddert, der er kendt som Danmarks konkurskonge. Begge sager blev tabt.

Dommeren

Anette Burkø

Dommer ved Københavns Byret siden 1999. Tidligere fuldmægtig og konsulent i Justitsministeriet. Har blandt andet været dommer i sagen, hvor rumæneren Marian Clita i 2011 fik 14 års fængsel og blev udvist, efter han på et hotel i København havde tævet den norske stewardesse Vera Vildmyren ihjel.

Retsmedicineren
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Christina Jacobsen

Overlæge på Retsmedicinsk Institut på Københavns Universitet. Færdig som læge i 2001 og var med på det danske hold af retsmedicinere og politifolk, der hjalp til efter tsunamien i Asien i 2004. Har i et interview med Alt For Damerne sagt, at det bedste ved hendes job er, at hun "får et indblik i alle samfundets lag. Man kan sige, at det oftere er den mørkere side, vi ser, men jeg synes egentlig, det giver et mere nuanceret billede af, hvordan samfundet også ser ud."

Forbrændingseksperten

Kim Winther

Specialist ved afdelingen for transport og elektriske systemer ved Teknologisk Institut. Har 22 års erfaring med forbrændingsmotorer ved instituttet. Har i retten udtalt sig om, hvorvidt Peter Madsens syv sider lange redegørelse for, hvordan han påstår Kim Wall døde i ubåden, er teknisk mulig.

Ubådseksperten
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Ditte Dyreborg

56-årig orlogskaptajn ved Søværnet. Oprindeligt uddannet maskinmester ved A.P. Møller, hvor hun i 15 år har sejlet blandt andet i Middelhavet, Den Mexicanske Golf og i Østen. Blev herefter tjenestemand og teknikofficer i Søværnet, hvor hun var kaptajn på ubåden Sælen. Var med til at afvikle den danske ubådsstyrke, da den blev strøget fra kommandoen i 2004. Levede de første 40 år af sit liv som mand. Har i retten udtalt sig om, hvorvidt Peter Madsens syv sider lange redegørelse for, hvordan han påstår Kim Wall døde i ubåden, er teknisk mulig.

De seks hovedpersoner i anklagemyndighedens sag mod Peter Madsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce