De mest syge patienter skal hjælpes først

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen ( K ) efter lørdagens forhandlinger i Finansministeriet.

De mest syge patienter skal hjælpes først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strejken har ramt landets sygehuse så hårdt, at patienter ikke længere kan regne med behandlingsgarantien. Nu skal de hårdest ramte patienter hjælpes først.

Tusindvis af patienter, der er røget på venteliste som følge af konflikten på landets sygehuse, må indstille sig på at komme til efter tur.

Regeringen besluttede nemlig i dag at suspendere det udvidede frie sygehusvalg i et år, for at give sygehusene mulighed for at kæmpe sig ud af efterslæbet fra konflikten.

Dermed har danskerne ikke længere ret til behandling på et privathospital, hvis man har ventet mere end fire uger på behandling i det offentlige, siger finansminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Efter konflikten står vi med nogle helt specielle udfordringer, som skal løses hurtigt og effektivt, uden at sætte den økonomiske ansvarlighed over styr. Derfor gør vi brug af nødretten og suspenderer det udvidede frie sygehusvalg frem til 1. juli 2009, siger Lars Løkke Rasmussen.

Udmeldingen splitter patientforeningerne. Danske Patienter, der repræsenterer 725.000 patienter, mener at indgrebet er nødvendigt, mens Patientforeningen Danmark anklager regeringen for at stavnsbinde patienterne til de offentlige sygehuse.

Beslutningen om at suspendere det udvidede frie sygehusvalg er en del af aftalen om regionernes økonomi for 2009, som parterne indgik i dag. Her blev regeringen og regionerne samtidig enige om en handlingsplan for, hvordan sygehusene det næste år skal kæmpe sig igennem de 372.516 operationer og behandlinger, der er blevet aflyst, siden konflikten begyndte i april.

Første skridt bliver taget mandag morgen, hvor regionerne skal mødes med sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) og repræsentanter for privathospitalerne i Danmark for at aftale, hvordan man sammen kan løfte opgaven.

De mest syge patienter skal hjælpes først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce