Danskernes mad skal i verdensklasse


Danskernes mad skal i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et madtempel skal løfte dansk mad op i stjerneklassen og skabe bedre madkultur og nye job. Det ønsker regeringen.

Dansk mad skal op i verdensklassen. Michelinstjerner til danske restauranter og stjernekokke skal sammen med lokale kvalitetsfødevarer være med til at løfte danskernes madvaner. Det mener fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der vil lave et dansk "Madexperimentarium" som fyrtårn for dansk kvalitetsmad.

- Vi skal skabe fornyelse indenfor danske fødevarer og gastronomi. Det går forrygende for tiden. Vi har dygtige kokke og klarer os rigtigt godt på madområdet. Derfor skal vi have et forum, som fremmer danske kvalitetsfødevarer, siger Eva Kjer Hansen til Ritzau.

Planen om Madexperimentariet er led i regeringens store plan Grøn Vækst for miljø og landbrug. Det skal forbedre danske fødevarer på tværs af områder som fødevareindustri, kokke og forskere og universiteter.

Det nye nationale madhus skal huse udstillinger, kurser og efteruddannelse af folk, der arbejder med mad. Ministren erkender dog, at der er et stort spring fra danske stjernekokkes internationale sejrsgang til almindelige danskeres madvaner med masser af pizza, fedt og sukker.

- Men Madexperimentariet kan bidrage til at formidle viden om madvarer, så danskerne får nogle sundere madvaner, end vi har i dag, siger hun.

Regeringens udspil hilses velkomment af den socialdemokratiske fødevareordfører Bjarne Laustsen.

- Vi går ind for genbrug, og det her er jo en oprindelig socialdemokratisk idé dengang under navnet "Måltidets Hus", som var tæt på realisering, da den borgerlige regeringen droppede det, da den kom til i 2001. Men jeg vil hellere rose end skose regeringen for at være kommet på bedre tanker. Der er store perspektiver i sådan et dansk madtempel, som kan give et løft for danske arbejdspladser og turismen, siger Bjarne Laustsen.

Danskernes mad skal i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce