Danskerne vil stramme rygereglerne


Danskerne vil stramme rygereglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny stor undersøgelse viser, at et klart flertal bakker regeringens Forebyggelseskommission op i kravet om strengere rygeregler og højere tobaksafgifter.

Et klart flertal af danskerne ønsker strammere rygeregler som højere afgifter og forbud mod markedsføring af tobak. Det viser en ny, stor undersøgelse blandt 5000 danskere, som Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Danmarks Lungeforening og Kræftens Bekæmpelse står bag.

71 procent af danskerne er positive over for større afgifter på tobak og over for at forbyde synlig markedsføring af tobaksvarer i dagligvarebutikkerne. Samtidig går hele 84 procent ind for, at rygning helt skal forbydes i nærheden af børn og på alle skoler og uddannelsessteder for børn under 18 år.

- Der er sket et markant skred i befolkningens holdninger på dette område. Selv hver femte af rygerne støtter højere afgifter på tobak. Nu er det op til folketinget og regeringen at tage det ansvar alvorligt, siger forebyggelseschef i Kræftens bekæmpelse, Hans Storm, og fortsætter:

- Det er præcis de samme anbefalinger, som regeringens egen Forebyggelseskommission kom med. Men som regeringen på stedet forkastede som politisk uopnåelige.

Hans Storm kalder det utroligt positivt, at befolkningen anerkender, at det er nødvendigt at følge anbefalingerne fra Forebyggelseskommissionen.

- Ikke-rygerne har ellers altid været meget tolerante, da mange selv er tidligere rygere. Men vi ser nu et klart skred i holdningerne. En fordobling af prisen på tobak er sammen med begrænsning af markedsføring og rygning foran børn helt i tråd med internationale anbefalinger. Det vil effektivt sikre færre kræfttilfælde i fremtiden, siger Hans Storm.

Danskerne vil stramme rygereglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce