Danskerne tør ikke tage på ferie i muslimske lande


Danskerne tør ikke tage på ferie i muslimske lande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CHARTERBRANCHEN: Afbestillinger overgår nysalget til blandt andet Egypten

Danskere i stort tal tør ikke rejse til Egypten, Tunesien og Marokko efter terrorangrebet i USA. De store charterrejsearrangører har siden den 11. september fået flere afbud end nybestillinger til blandt andet Egypten, og hos Scandinavian Leisure Group (Spies, Tjæreborg, Ving) er situationen så alvorlig, at man i denne uge skal tage stilling til, om vinterens rejser til de tre Nordafrikanske lande helt skal droppes eller blot reduceres i antal.

Tonsvis af afbestillinger

Alletiders Rejser, der har 12.000 vinterrejser til Egypten, skærer kraftigt i programmet. Charterchef Jan Lockhart siger, at der har været "tonsvis" af afbestillinger om ombookninger.

- Halvdelen af opringningerne fra Egypten-kunder drejer sig om afbestilling, mens den anden halvdel gerne vil flyttes til et andet rejsemål.

Risikovurdering

- Nøgternt set er der ikke større risiko ved at sætte sig op i et fly til Egypten sammenlignet med et hvilket som helst andet sted, men vi må selvfølgelig acceptere kundernes frygt og ombooker dem især til Tenerife og Gran Canaria, siger han.

Alle i rejsebranchen og formentlig også kunderne famler lige nu nærmest i blinde, fordi meget står og falder med, hvad USA nu gør, og om terrrorister sætter ind med nye aktioner.

- Vi håber, at situationen har ændret sig til januar. Vi kan se, at kunderne ikke er bange for at rejse inden for en overskuelig fremtid, mens det er svært at sælge rejser, der ligger tre-fire måneder frem i tiden, tilføjer charterchefen.

Bytte: Kanarieøerne

Star Tour skulle efter planen sende to fly til Egypten om ugen til vinter, men det ene er nu pillet ud. Bureauet har købt for mange hotelsenge på på De Kanariske Øer, så derfor kan Egypten-kunder, som gerne vil ombooke, uden problemer flyttes dertil, oplyser salgsdirektør Stig Elling. Det vil betyde, at de typisk skal betale 200-300 kroner mere for en uges ferie, hvortil kommer højere leveomkostninger end i Egypten.

Herning Rejser/Falk Lauritsen Rejser skulle have haft 10.000 kunder til Egypten til vinter, men også her er antallet af afbestillinger større end nysalget. Den ene af to planlagte ugentlige afgange er foreløbig udskudt seks-syv uger. Til gengæld ligger salget til Gran Canaria 15 procent over sidste års niveau.

Hos Spies, Tjæreborg og Ving har 3000 kunder bestilt ferie i Egypten, Tunesien og Marokko.

- Hvis vi vælger at aflyse, skal vi have en personlig samtale med hver enkelt for at finde ud af, om vi kan tilbyde dem en anden rejse, eller om de hellere vil have pengene retur, siger koncernsalgsdirektør H.P. Andersen.

Danskerne tør ikke tage på ferie i muslimske lande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce