Danskerne skal give sygehusene karakter


Danskerne skal give sygehusene karakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

230.000 danske patienter skal udspørges om deres oplevelse af sundhedsvæsnet. Målet er at højne kvaliteten på sygehusene helt ned på den enkelte afdeling.

Med den hidtil største landsdækkende undersøgelse vil Danske Regioner nu have et klart billede af patienternes oplevelse af kontakten med det danske sundhedsvæsen.

Hele 230.000 patienter skal spørges i undersøgelsen, der skal sætte fokus på patienternes oplevelser, så regionerne kan bruge resultaterne i arbejdet med at udvikle kvaliteten i sundhedsvæsnet.

- Patienterne har en særlig viden om det samlede forløb på sygehuset. Derfor skal vi inddrage deres erfaringer i udviklingen af sundhedsvæsnet, siger Ulla Astman (S), formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, i en kommentar. Hun opfordrer til, at så mange som overhovedet muligt deltager.

Undersøgelsen skal især udpege indsatsområder og give mulighed for sammenligning på tværs af afdelinger, sygehuse og regioner. Samtidig skal udviklingen i patienternes oplevelser og vurderinger følges systematisk over tid.

Som noget nyt for en patientundersøgelse er denne udvidet, så den omfatter både indlagte og ambulante patienter. Samtidig laves undersøgelsen helt ned på afdelingsniveau, så der kan beregnes resultater på lands-, regions-, sygehus- og afdelingsniveau.

Undersøgelsen skal laves hvert år, hvor det tidligere har været hvert andet år. Som noget nyt bliver også patienter behandlet på privathospitaler på det offentliges regning spurgt i undersøgelsen.

Danskerne skal give sygehusene karakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce