Danskerne øger julegavebudget


Danskerne øger julegavebudget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver tredje dansker forventer at bruge 4000 kroner på julegaver i år. Det er en tusse mere end gennemsnittet for sidste år, viser en ny undersøgelse.

Der venter muligvis flere eller dyrere pakker under juletræet den forestående jul.

Danskerne har nemlig tilsyneladende tænkt sig at skrue op for julegavebudgettet, viser en ny undersøgelse foretaget af prissammenligningssitet pricerunner.dk.

Sidste år brugte vi i gennemsnit 3000 kroner på julegaver, men i år får den lige et ekstra nøk op. 34 procent af danskerne har således tænkt sig at spendere 4000 kroner på julegaver, viser Pricerunners undersøgelse.

På Sjælland er der en endnu større gavefest under opsejling. Her svarer halvdelen af de adspurgte, at de har sat mellem 4000 og 5000 kroner af til julegaver.

Mænd vil bruge flest penge

- Der er lagt op til, at danskerne giver den gas med gaverne i år. Det ser ud til, at krisen har sluppet sit tag i julehandlen, siger Martin Andersen, der er direktør for Pricerunner.

Ud over den sjællandske gavmildhed er der en anden ting, der falder i øjnene:

- Hvis vi ser på kønsfordelingen, er det især mændene, der er klar til at svinge dankortet. 44 procent af mændene, der har deltaget i undersøgelsen, siger nemlig, at de vil bruge op mod 5000 kroner på julegaverne. Hos kvinderne er det 23 procent, der forventer at bruge så mange penge. Så der er ingen tvivl om, at kvinderne nok kan forvente lidt større julegaver fra mændene i år, siger Martin Andersen.

Op til ti timer til gaveindkøb

Kvinderne topper til gengæld på et andet parameter - nemlig den tid, de er villige til at bruge på gaveindkøbene. Kvinderne bruger op til ti timer på at købe julegaver, mens gennemsnitsmanden klarer indkøbene på fire-seks timer.

Pricerunner-direktøren har også et gæt på, hvad der kommer til at ligge under juletræet i mange danske hjem i år:

- Årets hit for de voksne tegner til at blive gavekort til underholdning og shopping, siger Martin Andersen.

4500 brugere af Pricerunner har deltaget i undersøgelsen.

Danskerne øger julegavebudget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce