Danskerne må vente på fuglekvidder


Danskerne må vente på fuglekvidder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange af de sangfugle, der hvert forår tager turen til Nordeuropa, har stadig ikke meldt deres ankomst.

Når april bliver til maj betyder det traditionelt, at luften fyldes med fuglekvidder fra tusindvis af sangfugle, der hvert år flyver til Danmark for at holde sommer.

Men i år er mange arter af sangfugle blevet dramatisk forsinket på deres rejse fra Øst- og Vestafrika. Ifølge Dansk Ornitologisk Forening (DOF) er der i maj registreret betydeligt færre trækfugle end normalt.

De rødryggede tornskader er der 82 procent færre af end sidste år, mens omkring halvdelen af nattergalene fortsat ikke har meldt deres ankomst.

- Vi i kan ikke give en forklaring på, hvorfor bestande af nattergale, tornskader eller fluesnappere er forsinkede eller i værste fald gået dramatisk tilbage i antal, siger Henning Heldbjerg, biolog i DOF.

- Vi kan antalsmæssigt tage temperaturen på trækfuglene, men ikke stille diagnosen, hvis noget er rivende galt i vinterkvartererne eller på trækruten, fortsætter han.

Det drejer sig hovedsageligt om fugle, der bruger den østlige trækrute fra Østafrika via Etiopien, Den Arabiske Halvø og Balkanlandene, der er forsinkede i deres ankomst til Danmark.

Fugle, der har holdt vinter syd for Sahara og har valgt at flyve over Gibraltarstrædet og Middelhavet, er til gengæld nået til Danmark og resten af Nordeuropa både til tiden og i det forventede antal.

Danskerne må vente på fuglekvidder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce