Danskerne køber falsk tryghed


Danskerne køber falsk tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indbrudstyve kan snyde trådløse tyverialarmer. Tyvene kan simpelthen lamme signalet med særligt udstyr, fortæller politiet.

Danskerne køber tyverialarmer som aldrig før for at undgå ubudne gæster. Men mange får sig en slem overraskelse, når tyven ignorerer alarmskiltet i ruden og narrer det elektroniske system. Det skriver Politiken.

Politiet og forsikringsbranchen oplyser, at tyve bruger udstyr til at sætte de trådløse alarmsystemer ud af spil.

- Vi ved fra gerningsstedsundersøgelser, at der findes mange forskellige måder at slå alarmsystemer ihjel på. De trådløse alarmsystemer kører over gsm-nettet, og der findes flere forskellige metoder til "jamme" dem. Og det ser vi, siger John Radmer, vicepolitikommissær i Rigspolitiets Nationale Efterforsknings- og Forebyggelses Center.

Han oplyser, at nogle tyve decideret kigger efter sikkerhedsfirmaets skilt i vinduet og bruger det som pejlemærke til at finde den rette frekvens at "jamme".

De fleste sikkerhedsfirmaer sælger i dag trådløse tyverialarmer i deres standardpakker. Men de trådløse systemer er mere sårbare over for tyve og driftsforstyrrelser end de ledningsbaserede,

I foreningen Sikkerhedsbranchen afviser direktør Kasper Skov-Mikkelsen ethvert kendskab til, at tyve "jammer" tyverialarmer. De gængse alarmsystemer er sabotagesikre, siger han.

Omvendt medgiver landets største firma, G4S, at alarmerne kan snydes.

- Vi ved, at der findes instrumenter til 'jamming'. Men det er ikke noget, vi har oplevet som et stort problem, siger Per Bloch-Frederiksen, privatmarkedschef i G4S.

Danskerne køber falsk tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce