Danskerne godt placeret i EU


Danskerne godt placeret i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilfredsheden lurer i den danske EU-lejr, hvor samtlige parlamentarikere erklærer, at de har fået præcis de udvalgsposter, de gik efter.

- Vi er bevidst gået efter at være stærkt repræsenteret i de lovgivende udvalg, så vi kan være med de steder, hvor Parlamentet har største indflydelse. Med de poster, vi har opnået, vil vi kunne dække alle Parlamentets vigtige beslutninger på tæt hold, siger Poul Nyrup Rasmussen, gruppeformand for de danske socialdemokrater.

Han har yngste dansker, Dan Jørgensen 28 år, med på sit hold. Dan Jørgensen glæder sig over, at han fået en plads i Miljøudvalget som ønsket.

- Jeg vil bruge det her som platform til at sikre, at vi overholder EU's krav til vandmiljø, og der har vi altså nogle problemer i Danmark.

EU-forsker Anne Mette Vestergaard fra Dansk Institut for Internationale Studier synes, at danskerne er blevet klogt placeret i Parlamentets 20 udvalg.

- Langt de fleste af disse udvalg er enten meget prestigefyldte eller varetager vigtig EU-lovgivning, siger hun og roser især debuttanten Britta Thomsen for den tunge post som næstformand i Industriudvalget.

Samtidig peger Anne Mette Vestergaard på, at de danske parlamentarikere sidder bredt fordelt i udvalgene.

- Det kan skabe en god dynamik, fordi de så er i stand til at hjælpe hinanden på tværs af partierne, siger hun.

Danskerne godt placeret i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce