Danskerne dør tidligere end andre


Danskerne dør tidligere end andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne indtager sidstepladsen blandt de oprindelig 15 EU-lande, når der konkurreres om at leve længst. Regeringen bærer en del af skylden, siger S

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lang vej, før han når sin målsætning om, at den danske middellevetid i 2020 skal være blandt de 10 højeste i verden.

Ifølge en opgørelse fra sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) ligger Danmark således sidst blandt EU's oprindelige 15 lande, som vi normalt sammenligner os med, når der konkurreres om at leve længst. Mens en dansker i 2007 i gennemsnit levede til, han/hun blev 78,4 år, så levede blandt andre svenskerne til de blev 81 år. I Portugal, som er nummer 14 på listen, lever folk i gennemsnit til de bliver 79,1 år.

Socialdemokraternes næstformand og skatteordfører, Nick Hækkerup, der har bedt om opgørelsen, mener, at VK-regeringen bærer en del af skylden for, at vi dør tidligere end naboerne.

- Lars Løkke Rasmussens målsætning om at Danmark skal være i verdens top 10 er tom snak, når statsministeren samtidig afviser alle tiltag, som eksperterne fastslår er nødvendige for at øge danskernes levetid. Regeringens egen Forebyggelseskommission foreslog selv at hæve prisen markant på cigaretter, fordi det er dokumenteret, at det virker allerbedst. Derfor har Socialdemokraterne og SF også foreslået at hæve prisen på en pakke cigaretter med 10 kroner og bruge indtægten til bedre kræftbehandling, siger Nick Hækkerup.

På Venstres landsmøde i november lancerede Lars Løkke Rasmussen målsætningen om, at vi skal leve længere, som ét af de 10 mål, der skal bevare Danmark som "verdens lykkeligste land" de kommende årtier.

Danskerne dør tidligere end andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce