Danskerne: Vi drikker ikke for meget

Alkohol skader kroppen

Danskerne: Vi drikker ikke for meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langt de fleste danskere mener ikke, at de har et alkoholproblem. Ironisk nok er det især danskere, der drikker for meget, som mener deres forbrug er normalt.

Det er da helt normalt at få en øl til fodboldkampen eller firmafesten. Og der er i hvert fald ikke noget i vejen med at åbne et par flasker god rødvin, når familien kommer til lammekølle. Danskerne drikker alt for meget, og vi gør det uden at bekymre os.

Det viser en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, som for første gang har kortlagt danskernes opfattelse af deres eget alkoholforbrug.

Tallene vækker bekymring hos centerchef Else Smith fra Sundhedsstyrelsen.

- Mindst 60 sygdomme kan relateres til alkohol, så det er alvorligt, at danskerne ser så ubekymret på deres forbrug, siger hun.

Trods de bekymrede miner fra Sundhedsstyrelsen er det dog de færreste af os, der har planer om lade øl og vin blive i skabet. 83 procent er ikke indstillet på at drikke mindre, og blandt de unge mænd mellem 16 og 30 år synes over fire femtedele, at det er i orden at drikke for at blive fuld. Kun én til to procent af danskerne mener, det er meget vigtigt at sætte forbruget ned.

Undersøgelsen lanceres som optakt til Sundhedsstyrelsens Uge 40-kampagne. Et vigtigt budskab i årets kampagne er, at man højst må drikke fem genstande på en glad aften. Det hjælper altså ikke noget at spare op til weekenden.

Danskerne: Vi drikker ikke for meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce