Danskere spiser friværdien op


Danskere spiser friværdien op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne spiser mere ude. De vil spare tid, har økonomisk overskud og jagter nye oplevelser. Men de bekymrer sig ikke om økologi eller klima, når de går ud, skriver Landbrugsraadets ugemagasin FoodCulture.

I perioden fra 1967 til 2007 er udespisning steget fra 21 pct. til 33 pct. af danskernes fødevareforbrug. Og det tal vil fortsat bare stige, spår konsulent i Landbrugsraadet Finn Christensen.

Udespisning dækker over alt fra kantine- og skolemad, pizzeriaer til caféer og restauranter.

Den generelle velstand i samfundet betyder, at forbrugsmønstret ændres. Basisbehovet at blive mæt, er i Danmark nærmest en selvfølgelighed og derfor ikke længere det vigtigste, når man køber mad. I stedet køber danskerne sig tid i en travl hverdag.

- Vi har åbenbart så travlt, at vi hellere spiser af friværdien, end laver maden selv i vores funklende nye køkkener, mener konsulenten.

Professor på Institut for Afsætningsøkonomi ved Copenhagen Business School, Torben Hansen, supplerer:

- Vi spiser mere og mere ude, fordi vi søger oplevelser og har råd til det. Vi er for længst forbi det punkt, hvor man opfattede familien som den naturlige ramme for sine måltider. Det kan ligeså godt foregå på arbejdspladsen, på farten eller med familien på café om aftenen, siger han.

Danskere spiser friværdien op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce