Danskere rammes i stor stil af gonorré


Danskere rammes i stor stil af gonorré

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af danskere smittet med gonorré steg med 30 procent i 2009. Det er dog mest en sygdom, der rammer unge homoseksuelle mænd, understreger overlæge.

Unge danskere er blevet mere sløsede til at bruge kondom, når de har sex. Derfor rammes flere og flere danske unge af kønssygdommen gonorré. Det er især hyppigt blandt homoseksuelle, vurderer overlæge Carsten Sand fra Bispebjerg Hospital.

- Gonorré er overvejende en sygdom blandt unge homoseksuelle mænd, som har mange skiftende partnere. Det er et signal om, at gruppen af homoseksuelle ikke passer på og ikke bruger kondom, siger Carsten Sand.

I 2009 fik 568 konstateret sygdommen, mens det var 393 året før. Stigningen i antallet af danskere, der bliver smittet med gonorré vækker bekymring hos overlægen, da konsekvenserne kan ende med at blive meget værre.

- Hvis man bliver smittet med gonorré, kan man ligeså godt risikere at blive smittet med HIV og smitsomme leverbetændelse. Det er absolut ikke et godt tegn, siger Carsten Sand.

Han mener, at mange homoseksuelle er blevet for skødesløse i deres tilgang til ubeskyttet sex. Der er ikke samme respekt overfor HIV, som der var engang.

- Dem, der tidligere passede meget på, når de tog i byen, har ændret holdning til gonorré og syfilis. I dag er man lidt ligeglad med sygdommen. Det var man ikke, dengang HIV kom frem som en dødelig sygdom, siger Carsten Sand.

Carsten Sand opfordrer folk til at tænke sig mere om, når man dyrker ubeskyttet sex.

- Der har været en jævn stigning de seneste år, fordi folk ikke tager truslen om at få HIV alvorligt nok. Folk har den tanke at de bare kan gå i behandling, hvis de bliver ramt af HIV. Men så åbner man jo blot op for alle mulige sygdomme, siger Carsten Sand.

Danskere rammes i stor stil af gonorré

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce