Seks danske patienter er under mistanke for at være smittet med meget alvorlig diarésygdom.
Mindst seks danske patienter er indlagt med mistanke om at være smittet med den potentielt dødelige diarésygdom, VTEC, som er i udbrud i Nordtyskland.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen til Ritzau.

- Vi kan bekræfte, at patienterne er ind­lagt med mistanke om, at de er smittet med den type bakterie, som florerer i Nordtyskland, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, som understreger, at mistanken skyldes situationen i Tyskland.

De danske patienter har blodig diaré og opkastning, som minder om VTEC-infektionens symptomer. De er indenfor de seneste døgn blevet indlagt på hospitaler i region Midtjylland og Syddanmark.

Laboratorieundersøgelser kan endnu ikke bekræfte, om der er tale om samme type bakterier som i Tyskland.

Den mystiske bakteriesygdom, der stammer fra en bestemt E-koli-bakterie, har på få dage ramt flere hundred mennesker i Nordtyskland. Alene i Slesvig Holsten er der nu over 200 sygdomstilfælde, og det tal er blevet fordoblet på et døgn.

De tyske myndigheder har endnu ikke fundet smittekilden, men eksperterne mener, at smittekilden kan være frugt eller grøntsager. Man ved dog endnu ikke, hvordan de er blevet forurenet eller hvor de er blevet solgt.

Der er også konstateret enkelte tilfælde i Sverige blandt personer, der netop er vendt hjem fra Tyskland.

To ældre og en ung kvinde har mistet livet i Tyskland.

Mere om emnet

Se alle
Seks-årigt VTEC-offer er fra Fyn

Seks-årigt VTEC-offer er fra Fyn

Første danske barn er smittet med VTEC

Første danske barn er smittet med VTEC

Sådan undgår du tarmbakterien VTEC