Danskere hjælper sårede talibanere


Danskere hjælper sårede talibanere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske læger og sygeplejersker i Afghanistan hjælper sårede, der er under mistanke for at være tilknyttet Taliban. Vi kan ikke lade dem dø, siger sygeplejerske.

Ud over at operere soldater og civile afghanere plejer danske læger og sygeplejersker også sårede Taliban-soldater i Afghanistan.

Lige nu ligger en lettere såret ung mand på felthospitalet på Nato-basen Kandahar Airfield. Han er uden for livsfare, men koalitionsstyrkerne mistænker ham for at være tilknyttet Taliban, fordi han blev såret under kamp. Han skal nu færdigbehandles, inden han formentlig ender i et afghansk fængsel. Det fortæller operationssygeplejerske Merete Rønnow, der er en del af det danske kirurgiske hold på det canadisk ledede felthospital.

- Vi har hele tiden folk liggende, der er under mistanke for at være tilknyttet Taliban. De er typisk blevet skudt eller på andre måder såret af de internationale soldater og har brug for hjælp. Vores opgave er at stabilisere og behandle dem, så de kan klare sig, når de forlader hospitalet, siger Merete Rønnow til Ritzau.

De sårede talibanere ligger i et isoleret rum, som 24 timer i døgnet bliver overvåget af en bevæbnet amerikansk soldat. Vinduerne ind til rummet er mørkelagt, så det ikke er muligt for patienten at danne sig et indtryk af hospitalet. Og personalet tager deres navneskilte af, når de går ind i rummet. Hvis den sårede skal ud, får han høreværn på samt briller, der blokerer for synet. Det sker for at forhindre, at de mistænkte opfanger oplysninger, som han kan bruge mod koalitionsstyrkerne, fortæller Merete Rønnow.

Det danske hold på tre læger og tre sygeplejersker hjælper både sårede internationale soldater, afghanske soldater og politimænd samt civile afghanere, der eksempelvis har været ude for en trafikulykke. Hverdagen er så travl, at traumecentret hele tiden må prioritere mellem patienterne. I det regnestykke indgår de mistænkte Talibanere, og det er helt naturligt, siger Merete Rønnow:

- De er også kommet til skade og har brug for pleje. Jeg har det godt med, at vi hjælper dem, for vi kan jo ikke lade dem ligge og dø, siger hun.
Fakta
- De er også kommet til skade og har brug for pleje. Jeg har det godt med, at vi hjælper dem, for vi kan jo ikke lade dem ligge og dø.

Danskere hjælper sårede talibanere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce