Danskere frarådes at rejse til Mexico

Frygten for smitte med svineinfluenza får nu de danske myndigheder til at fraråde alle unødvendige rejser til Mexico. Der er ingen restriktioner den anden vej. /ritzau/

Danskere frarådes at rejse til Mexico

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygten for smitte med svineinfluenza får nu de danske myndigheder til at fraråde alle unødvendige rejser til Mexico. Der er ingen restriktioner den anden vej.

Danskerne skal aflyse eller udsætte alle rejser til Mexico, med mindre de er strengt nødvendige. Sådan lyder meldingen fra de danske myndigheder, der efter lang tids afventen af situationen i kølvandet på udbruddet af svineinfluenza nu fraråder alle unødvendige rejser til landet.

Udenrigsministeriet har på direkte opfordring fra sundhedsmyndighederne ændrer rejsevejledningen til Mexico, der nu lyder som følger:

- Adskillige tilfælde af Ny influenza (svineinfluenza), der smitter mellem mennesker, er rapporteret i Mexico. Den danske sundhedsstyrelse fraråder alle rejser, der ikke er nødvendige, til Mexico for at forhindre, at rejsende fra Danmark udsættes for smitte med den nye influenza (svineinfluenza - H1N1).

Hidtil har de danske myndigheder opfordret rejsende til at følge de mexicanske myndigheders råd og vejledning.

FN's Verdenssundhedsorganisation WHO opfordrer til, at syge mennesker udskyder eventuelle rejseplaner, hvorimod Danmark nu følger i kølvandet på Sverige og andre europæiske lande ved at opfordre folk til at blive hjemme.

- Vi har været i tæt korrespondance med vores nordiske kolleger. Og den samlede vurdering er, at vi nu for en sikkerheds skyld tager de samme forholdsregler som Sverige og alle andre EU-lande, siger direktør Jesper Fisker fra Sundhedsstyrelsen.

Styrelsen har i dag slået fast, at alle de danskere, der hidtil er blevet undersøgt, nu er uden for mistanke.

Mens danskerne altså nu opfordres til at droppe rejsen til Mexico, har myndighederne til gengæld foreløbig ingen planer om at indføre restriktioner over for personer, der rejser ind i Danmark fra Mexico og andre lande, hvor der er konstateret smitte.

Danskere frarådes at rejse til Mexico

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce