Danskerne vil gerne have forbud på en række områder, når missionen er at højne sundheden hos især børn og unge, viser undersøgelse.
Danskerne takker ja til en lang række forslag og forbud, der har som formål at fremme sundheden.

Det viser en ny undersøgelse - "Fremtidens forebyggelse - ifølge danskerne", skriver Berlingske Tidende. Bag undersøgelsen står TrygFonden og Mandag Morgen, og formålet er at give et nyt og bedre grundlag for den fremtidige debat og indsats på forebyggelsesområdet.

72 procent af danskerne er enige i, at det offentlige skal tage et større ansvar for at sikre sunde rammer, der gør de sunde valg nemmere og billigere i hverdagen.

- Danskerne mener, at sundhed i den grad også er et offentligt ansvar. Jeg troede, folk ville være mere ideologisk hårde i filten og mene, at sundhed ikke er noget, det offentlige skal blande sig i. Men tværtimod er det overraskende, at der er så stor opbakning til forslagene om diverse forbud og stramninger, ligesom der er opbakning til information og sundhedstilbud, siger Anders Hede, forskningschef i TrygFonden til Berlingske Tidende.