Danske voldsofre snydes for EU-beskyttelse


Danske voldsofre snydes for EU-beskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retsforbeholdet betyder, at danske voldsofre ikke kan beskyttes af et polititilhold i andre EU-lande.

Danske ofre for vold eller trusler bliver dårligere stillet end alle andre EU-borgere, hvis et nyt forslag om et EU-polititilhold bliver vedtaget.

Selvom forslaget fra EU-Kommissionen med justitskommissær Viviane Redings ord skal oprette "et system, hvor ofrene er beskyttet, hvor end de tager hen" i EU, så gælder det nemlig ikke for danskerne.

Det er det danske EU-forbehold på retsområdet, som udelukker Danmark fra at deltage, og det får Socialdemokraterne til at forlange en folkeafstemning om retsforholdet.

Britta Thomsen (S), medlem af EU-Parlamentet, kalder det "dybt beklageligt", at Danmark kommer til at stå uden for det nye EU-tiltag, som ikke mindst skal beskytte voldsramte kvinder.

- På grund af det danske retsforbehold får de 28.000 danske kvinder, som hvert år udsættes for partnervold, ikke samme beskyttelse som kvinder i andre EU-lande. Derfor bør vi sætte retsforbeholdet til folkeafstemning, lyder opfordringen fra Britta Thomsen.

EU-forslaget vil sikre, at ofre for vold eller trusler får mulighed for at blive beskyttet af et polititilhold mod én eller flere personer, selvom de rejser eller flytter til andre EU-lande.

Men det danske retsforbehold forhindrer ikke kun danskere i at få beskyttelse i udlandet. Det gør også, at dansk politi ikke må modtage anmodninger om at beskytte voldsofre fra andre lande, som besøger Danmark.

Det nye EU-polititilhold er en del af en stor offerpakke fra EU-Kommissionen, der skal skabe minimumstandarder for information og beskyttelse til ofre for forbrydelser i EU-landene.

Forslagene fra EU-Kommissionen skal nu forhandles på plads af EU-Parlamentet og de 27 medlemslande.

Danske voldsofre snydes for EU-beskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce