Danske unge har rekord i usikker sex

Danske unge mellem 15-19-år har rekorden i Norden, når det drejer sig om at dyrke sex uden kondom.
Foto: modelfoto/colourbox

Danske unge har rekord i usikker sex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om kondomet er den eneste sikre vej til at undgå kønssygdomme, bliver det fravalgt af mange teenagere.

Det viser en ny nordisk undersøgelse af sexvaner i Danmark, Sverige, Norge og Finland, som YouGov har foretaget for Riksförbundet för Sexuell Upplysning i Sverige. Det skriver metroXpress.

Danske 15-19-årige har rekorden, når det drejer sig om at dyrke sex uden kondom. 72 procent af de danske unge mellem 15 og 19 år brugte ikke kondom ved deres seneste samleje, og kun 16 procent siger, at de altid bruger kondom.

Det er et problem både i forhold til sexsygdomme og aborter, påpeger Christian Graugaard, læge og formand for Sex og Samfund:

- Vi jo kan se, at der har været en jævn stigning i antallet af sexsygdomme som klamydia og kønsvorter hos netop unge. Samtidig har antallet af teenageaborter i de senere år haft en trist stigende tendens, siger han til metroXpress.

Fra 2002 til 2009 er antallet af registrerede tilfælde af klamydia næsten fordoblet fra 16.203 tilfælde til 29.825. Knap hver 10. af de danskere, som bliver undersøgt for klamydia, får stillet en positiv diagnose.

Mange unge er slet ikke klar over risikoen ved at dyrke sex uden kondom, forklarer Jan Fouchard, der er afdelingslæge i Sundhedsstyrelsen.

- Hvis danske unge vidste, hvor let det er at blive smittet, og hvilke ubehagelige konsekvenser det kan få for fertili­teten, så er mit håb, at de vil tænke sig mere om, siger Jan Fouchard.

Danske unge har rekord i usikker sex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce