Danske omkomne hjem i stilhed


Danske omkomne hjem i stilhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I modsætning til Sverige, er de danske ofre for flodbølgen ikke blevet modtaget med en storstilet sørgeceremoni og tv-kameraer i lufthavnen. Tværtimod er de seks danskere, som omkom i Thailand blevet fløjet hjem løbende og i fuldstændig stilhed.

Den første omkomne dansker blev fløjet hjem allerede den 31. december og den sidste kom for to dage siden. Det syvende danske offer for katastrofen boede i Sri Lanka, og er derfor blevet begravet der.

Det er enten de pårørende selv, som har haft deres kære med hjem, eller skade- og assistanceorganisationen SOS International som har stået bag hjemtransporterne, oplyser vicepolitiinspektør Per Jensen fra Rigspolitiet.

I kister og urner

- Nogle er kommet hjem i kister, andre er blevet kremeret derude og er kommet hjem som urner, siger han.

Per Jensen fortæller desuden, at hjemtransporterne er sket i yderste diskretion af hensyn til de pårørende.

SOS Internationals administrerende direktør, Bo Uggerhøj, fortæller, at selskabet har stået for tre af hjemtransporterne, som alle er sket med almindelige rutefly efter at de thailandske myndigheder har udstedt et såkaldt ligpas.

Den danske regering sendte ellers et af militærets Herkules-fly med 30 kister afsted nytårsaftensdag, som skulle transportere de omkomne hjem.

Hercules-flyet befinder sig stadig i Thailand, hvor det venter på, at flere skandinavere kan identificeres og bringes hjem samlet. Det har imidlertid vist sig at tage længere tid end ventet.

Danske omkomne hjem i stilhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce