Danske kampvogne med i offensiv


Danske kampvogne med i offensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske kampvogne deltager som støtte for engelske enheder i den største offensiv i Helmand mod afghanske oprørere siden 2001.

Enheder fra Den Danske Kampgruppe deltager i den igangværende store Operation Moshtarak i den sydlige del af Helmand-provinsen i Afghanistan.

Operationens, der startede fredag, er en fælles operation mellem primært amerikanske, britiske og afghanske styrker. Ifølge BBC deltager flere end 15.000 soldater i storangrebet på Taliban-oprørere ved byen Marjah. Men de danske Leopard 2 kampvogne indgår i en støttende rolle for de engelske enheder. Det oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

Formålet med den store operation er fjerne Taliban fra Marjah-området, der ligger syd for det danske ansvarsområde.

Det gøres ikke udelukkende med magt, men i høj grad ved at forsøge at påvirke befolkningen og Taliban gennem information og stormøder.

Operation Moshtarak følger dermed principperne fra den nye strategi, som den øverstkommanderende General McChrystal, har varslet. Forud for operationen har styrkerne ifølge HOK brugt megen energi på at advare lokalbefolkningen blandt andet gennem dialog med stammernes ældste i de berørte områder om risikoen for kampe.

Kun få timer efter angrebet var Nato-soldater involveret i de første ildkampe med Taliban ved Marjah, hvor Taliban menes at have forskanset sig bag et kæmpe minefelt.

Offensiven er i første omgang rettet mod godt 1000 Talibanoprørere i Marjah.

Angrebet er det første, siden USA's præsident, Barack Obama, beordrede 30.000 ekstra soldater til Afghanistan i december.

Danske kampvogne med i offensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce