Danske børn har rekord i skoletimer


Danske børn har rekord i skoletimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske skoleelever har flere timer end elever i noget andet land på OECDs liste over undervisningstid.

I løbet af et skoleliv har en dansk elev 10.960 skoletimer, efter skolereformen er trådt i kraft. Det er mere, end eleverne i de 35 andre lande, der er med på OECD's liste over undervisningstid, har.

Men pengene er ikke fulgt med i forhold til opgavens omfang, lyder det fra skoleledere, forældre og lærere ifølge Politiken.

Ifølge en beregning fra Kommunernes Landsforening er prisen for en undervisningstime faldet fra 88,5 kroner før reformen til 84,4 efter. Det skyldes ifølge avisen primært, at der i skolereformen er afsat mindre forberedelse til den understøttende undervisning end til den øvrige undervisning.

Formanden for Skolelederne, Claus Hjortdal, har talt med skoleledere rundt omkring i landet, og han genkender billedet af flere timer og færre penge på landets skoler.

- Meldingen er enslydende. Første år af reformen kunne vi ikke sige det sikkert for der var store forskelle fra kommune til kommune. Men i år er den enslydende melding, at skruen strammes og bliver strammere næste år, siger han.

Formand i Skole og Foældre Mette With Hagensen mener, at problemet er, at der ikke er fulgt penge med, der svarer til opgavens omfang.

Hun påpeger, at der sidste år var 41 ud af 98 kommuner, der sparede på folkeskolen og vurderer, at der i år vil være endnu flere, skriver Politiken.

Danske børn har rekord i skoletimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce