Danske Busvognmænd indskærper fartregler


Danske Busvognmænd indskærper fartregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktøren for Danske Busvognmænd vil sikre sig, at alle medlemmer kender hastighedsgrænserne for busser med trailer på de tyske motorveje: 80 km/t.

Danske Busvognmænd informerer nu samtlige sine medlemmer om fartgrænserne på de tyske motorveje for busser med trailer.

Det sker som konsekvens af busulykken lørdag morgen på motorvejen ved Dessau.

Den forulykkede bus er ejet af Egons Turist Busser, og her erkender direktør Mogens Pedersen, at han ikke vidste, at en bus med anhænger maksimalt må køre 80 kilometer i timen i Tyskland.

Bussen kørte galt med knap 100 kilometer i timen.

- Jeg kan ikke vide, om andre medlemmer end direktøren for Egons Turistbusser har levet i den vildfarelse, at en bus med trailer må køre 100 kilometer i timen. Jeg har kontaktet vores tyske søsterorganisation, som bekræfter, at fartgrænsen på de tyske motorveje for kombinationen af bus og trailer er 80 kilometer i timen, siger Steen Bundgaard.

- Nu vil jeg indskærpe den information over for samtlige vores medlemmer, siger han.

Direktør Mogens Pedersen fra Egons Turistbusser beklager dybt i en pressemeddelelse, at han har misforstået af fartregler.

Direktøren oplyser, at såvel bussen som traileren var godkendt til at køre 100 kilometer i timen. Han er derfor gået ud fra, at bussen koblet sammen med traileren også lovligt måtte køre 100 kilometer i timen.

- Jeg har aldrig hørt, at det skulle være tilfældet. Misforståelsen ligger hos Egons Turistbusser, siger direktør Steen Bundgaard.

Bussens chauffør er sigtet for uagtsomt manddrab efter ulykken, som kostede tre livet. Den tyske statsadvokat har sagt, at årsagen til ulykken muligvis er for høj fart. Den 49-årige chauffør er indlagt med kvæstelser.

Danske Busvognmænd har 420 medlemmer.

Danske Busvognmænd indskærper fartregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce