Dansk-østrigsk selskab skal bygge motorvej


Dansk-østrigsk selskab skal bygge motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En motorvej til Sønderborg rykker tættere på, efter staten har udpeget det konsortium, der for første gang skal bygge motorvej i partnerskab med det offentlige

Det bliver et dansk-østrigsk konsortium, der skal bygge og drive sønderjydernes kommende motorvej og dermed være det første private selskab bag et dansk motorvejsbyggeri. Vejdirektoratet har netop indstillet Kliplev Motorway Group, KMG, der består af østrigske STRABAG SE og Züblin Scandinavia A/S fra Trige ved Århus til at bygge og drive den kommende 26 kilometer lange motorvej fra Kliplev til Sønderborg.

Motorvejen er det første motorvejsprojekt i Danmark, der er lavet som et offentligt-privat partnerskab, et såkaldt OPP-projekt. Der blev modtaget tre bud på en 30-årig kontrakt på anlæg og drift af den 26 kilometer lange motorvej mellem Kliplev ved E45 og Sønderborg og ifølge Vejdirektoratet var KMG's tilbud er både billigst og bedst på de øvrige parametre som for eksempel kvalitet i tekniske løsninger, miljøhensyn, æstetik og organisation og planlægning.

Når Folketingets Finansudvalg har godkendt indgåelsen af OPP-kontrakten, kan der skrives kontrakt mellem Vejdirektoratet og konsortiet i løbet af februar 2010. Motorvejen ventes at være klar til åbning senest i 2013.

- Sønderborg får nu motorvej til døren, det ved jeg, at erhvervsliv og borgere længe har ønsket. Det er samtidig det første statslige OPP-udbud på vejområdet, og vi skal nu se på, hvad der ligger bag resultatet. Når vi har evalueringen, kan jeg sammen med partierne bag aftalen "Bedre veje" se på mulighederne for at anvende OPP til organisering af andre projekter, siger transportminister Lars Barfoed i en skriftlig kommentar.

Dansk-østrigsk selskab skal bygge motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce