Dansk nej til flybetjente med våben


Dansk nej til flybetjente med våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, vil have bevæbnede vagter på alle fly til og fra USA. Men det er en dårlig cocktail, siger Statens Luftfartsvæsen.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, vil gerne have bevæbnede vagter på alle fly til og fra USA efter det mislykkede terrorforsøg juledag mod et fly på vej fra Amsterdam til Detroit i USA.

Men skydevåben og fly er en dårlig cocktail, mener Statens Luftfartsvæsen, der er den øverste myndighed på området herhjemme.

Sikkerheden skal varetages på jorden, og ikke om bord på flyet, understreger Thorbjørn Ancker, kommunikationschef hos Statens Luftfartsvæsen.

- Skydevåben og fly er en dårlig cocktail. Derfor accepterer vi ikke bevæbnede vagter om bord på fly fra danske flyselskaber, lige så lidt som vi accepterer bevæbnede vagter om bord på udenlandske fly, som kommer til danske lufthavne, siger Thorbjørn Ancker.

I begyndelsen af 2008 sagde EU god for, at europæiske lande kan tillade bevæbnede vagter om bord på passagerfly efter amerikansk forbillede. Også den gang afviste Statens Luftfartsvæsen muligheden for bevæbnede vagter på fly til og fra Danmark.

Hos landets største luftfartsselskab SAS er udgangspunktet også, at flysikkerheden skal klares på jorden.

- Men hvis der kommer bevæbnede vagter i vores fly, vil det ske efter en afgørelse fra myndighederne. Vi kan jo ikke bare udstyre vores personale med våben, fortæller Mikkel Thrane, kommunikationschef hos SAS.

Thorbjørn Ancker erkender, at situationen i USA har ændret sig, og Statens Luftfartsvæsen vil tage sagen op til overvejelse, hvis de modtager en officiel henvendelse fra de amerikanske myndigheder.

Men det er endnu ikke sket.

Dansk nej til flybetjente med våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce