Dansk lejr i Irak slap godt over raketangreb


Dansk lejr i Irak slap godt over raketangreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske lejr Camp Eden ved Al Qurnah i Irak vil ændre sine rutiner efter et raketangreb mandag. Ingen kom til skade ved raketangrebet, men danskerne ønsker ikke at gøre det alt for let for fjenden at finde frem til lejren.

- Vi vil gøre det lidt sværere at finde lejren i mørke, og derudover udsender vi flere patruljer både i dagslys og i mørke, som skal patruljere rundt i området og forhåbentlig opdage, om der er nogen, der måtte planlægge noget lignende, siger presseofficer Nicolai Jöhncke til Ritzau.

Et ukendt antal raketter blev mandag aften kort før midnat affyret mod lejren. De danske soldater har konstateret to nedslag - et i et øde område i den danske lejr og et andet uden for lejren. Straks efter det første raketnedslag blev alle mand beordret i bunkerne. Samtidig blev en patrulje sendt ud for at afsøge området omkring lejren. Eftersøgningen har endnu ikke båret frugt.

Godt forberedt

Soldaterne var ifølge Nicolai Jöhncke godt forberedt på raketangrebet.

- Lige så snart, man bliver beskudt med raketter, er der en risiko. Vi har dog taget de forholdsregler, at vi har indøvet den situation, at det kunne ske, og det var bl.a. det, der bar frugt. Vi fik meget hurtigt alt personel i sikkerhed og kunne derfra observere, hvad der skete, siger Nicolai Jöhncke.

Roligt område

Der har ellers været særdeles roligt omkring den danske lejr i den senere tid.

- Men det er ikke sådan, at vi så tror, at den hellige grav er vel forvaret. Vi er meget opmærksomme på, hvad der måtte ske, og vores beredskab er stadig meget højt, netop for at kunne imødegå situationer som denne, siger Nicolai Jöhncke og tilføjer, at alle i den danske lejr da også er ved godt mod.

- Det skyldes bl.a., at de har en fornemmelse af, at der er nogle gode procedurer og forholdsregler, og at alle fulgte dem, og det virkede godt. Det giver en tilfredshed blandt alle, når man kan se, at det, man går og øver, det virker, når det gælder. Så vi er ved godt mod alle sammen, siger Nicolai Jöhncke.

Han understreger endvidere, at situationen i det danske område trods raketangrebet mandag er meget roligt, og at samarbejdet med de lokale er rigtig godt.

Kinesiske raketter

Ifølge Hærens Operative Kommando (HOK) var der tale om to 107 millimeter raketter af kinesisk oprindelse, som tidligere har været anvendt ved angreb på koalitionsstyrkernes lejre rundt omkring i Irak. Raketterne har en rækkevidde på otte kilometer og indeholder hver omkring to kilo sprængstof, og angrebet har kostet mindre materielskader i den danske lejr.

I går morges mødtes ledelsen for de danske styrker med repræsentanter for det lokale politi og den irakiske nationalgarde, og ifølge HOK udtrykte parterne stor vilje til at samarbejde med den danske styrke om at få opklaret sagen.

Dansk lejr i Irak slap godt over raketangreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce