Dansk fange blåstempler indisk fængsel


Dansk fange blåstempler indisk fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk indsat siger god for et indisk fængsel, som også venter Niels Holck. Fængslet ligger dog i en anden stat

Danmark kan med god samvittighed sende våbensmugleren Niels Holck til Indien, hvor inderne vil retsforfølge ham for nedkastning af knap fem ton våben over delstaten Vestbengalen i 1995.

Det mener i hvert fald det danske repræsentantskab i Indien efter at have undersøgt forholdene i i et indisk fængsel i delstaten Kerala.

Ifølge en skrivelse fra den danske ambassade i New Delhi er forholdene i fængslet "bedre end man umiddelbart får indtryk af".

Det bygger ambassaden blandt andet på en samtale med en dansk statsborger, der har siddet fængslet i Kerala, men nu er løsladt mod kaution.

Samtalen med den danske statsborger blev refereret af vicestatsadvokat Jørgen Jensen, da Østre Landsret tirsdag behandlede spørgsmålet om eventuel udlevering af den 49-årige Holck.

Ifølge Jørgen Jensen havde den danske fange i samtalen givet udtryk for, at han generelt var tilfreds med behandlingen i fængslet, der altså ligger i en helt anden delstat, end Vestbengalen, hvortil Niels Holck risikerer udlevering.

Samtidig påpegede anklageren, at delstatsregeringen i Vestbengalen flere gange har bekræftet, at Niels Holck vil være "fuldstændig sikker og tryg" i indernes varetægt.

Holcks advokat, Tyge Trier, giver dog hverken særligt meget for de indiske garantier eller for samtalen med den danske indsatte.

- Jeg har undersøgt sagen, og det viser sig, at den danske statsborger, som i øvrigt har indisk baggrund, blev interviewet på fængselsinspektørens kontor, mens fængselsinspektøren var til stede, sagde han tirsdag i retten.

Dermed mener Tyge Trier, at den betryggende melding fra den danske statsborger er ubrugelig, da det indiske fængselsvæsen er kendt for udbredt brug af tortur og undertrykkelse af indsatte.

Netop frygten for, at Niels Holck vil blive udsat for tortur i Indien, fik i efteråret en byretsdommer i Hillerød til at afvise Justitsministeriets udleveringsplaner.

Sagen blev kæret til landsretten, der i denne uge behandler spørgsmålet.

Dansk fange blåstempler indisk fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce