Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen giver forhenværende politidirektør Poul Løhde ret i kritik af politiforlig. Der er brug for et serviceeftersyn i efteråret, mener ordføreren.

Tidligere politidirektør i Fyns Politi Poul Løhde er en af flere, der rejser kritik af politiets ressourcer. Og det er godt, mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen.

- Det er fint, at der er mange, der vil give deres bud på, hvordan politiet kan gøres bedre i fremtiden. Jeg synes, vi i løbet af efteråret skal have lavet et serviceeftersyn af den flerårsaftale, vi lavede for to år siden, og evaluere, hvad der er gået godt, og hvad der er gået skidt, så vi kan justere, siger han.

Og der er noget om kritikken fra den i politisammenhæng erfarne Poul Løhde, som nu stiller op for Radikale Venstre i Middelfart, erkender ordføreren:

- Han har jo ret i forhold til PET. Arbejdskraften bliver hevet ud af politistyrken, og PET har brug for at opruste i de her år. Og han har også en pointe i, at effektiviseringerne, som blandt andet er sket i Fyns Politi, er slået hårdere igennem, end det var tanken fra politisk hold.

Peter Kofod Poulsen ser lige som Poul Løhde gerne, at lokalstationerne genoprettes:

- Det står på vores ønskeliste at få lokalstationer og landbetjente tilbage, når de mange nyuddannede betjente begynder at kunne mærkes på grund af det øgede optag. For det betyder noget, at politiet kender den lokale befolkning, og det betyder noget for borgerne, at der er politi tæt på, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, at lukningerne af det lokale politi rundt omkring er nogle rigtig dyre besparelser på sigt. Det har måske kortvarigt betydet, at man kunne spare og flytte rundt på nogle betjente, men det koster på tillidskontoen - og det er nogle dyre renter, man låner til.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Fyns Amts Avis mener: Narreværket

Fyns Amts Avis mener: Narreværket

6
Ikke enige med tidligere politichef: Fynske borgmestre stoler på politiet

Ikke enige med tidligere politichef: Fynske borgmestre stoler på politiet

Avisen mener: Tak til Poul Løhde for kritikken af politiet, men ...

Avisen mener: Tak til Poul Løhde for kritikken af politiet, men ...