Dansk Flygtningehjælp: Regeringens annoncer manipulerer


Dansk Flygtningehjælp: Regeringens annoncer manipulerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De annoncer, som regeringen har indrykket i libanesiske aviser, er manipulerende, siger Andreas Kamm.

De omdiskuterede annoncer, som den danske regering har indrykket i libanesiske aviser, er manipulerende. Det mener generalsekretæren for Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

I annoncerne er en række oplysninger om den danske lovgivning opstillet i punkter.

- To af punkterne kan ikke læses og forstås korrekt. Den giver indtryk af en langt ringere mulighed for at få familiesammenføring, end det der faktisk gælder i Danmark, siger han til Ritzau.

I annoncen står et punkt med oplysningerne om den lovændring, den tidligere regering gennemførte. Den bestemmer, at udlændinge, der får midlertidig opholdstilladelse i Danmark i ét år, ikke har ret til familiesammenføring.

Nedenunder oplyses det, at udlændinge ikke er sikret permanent opholdstilladelse, før der er gået fem år.

Det er disse to punkter - der står efter hinanden - som, Kamm mener, forvrænger billedet af de faktiske regler for familiesammenføring.

Andreas Kamm understreger, at han ikke mener, at der punkt for punkt står noget forkert, men at annoncens informationer er sat sammen på en måde, så læserne ikke kan undgå at få det forkert indtryk.

- Det første punkt henviser til paragraf 7, stykke 3 i udlændingeloven, som blev indført af den tidligere regering. Det vedrører en relativ lille gruppe. Det næste punkt taler om, at flygtninge først er sikret permanent ophold efter fem år, siger han.

- Læser man de to, tror jeg, at enhver vil give mig ret i, at man ikke kan få andet indtryk, end at familiesammenføring først kan opnås efter fem-seks år.

Netop familiesammenføring er for mange flygtninge en vigtig faktor for, hvor de søger asyl.

- Der er eksempler på, at flygtninge ikke kan holde ud at vente og vover liv og lemmer for at tage den anden vej tilbage. De kan ikke bære, at kone og børn sidder tilbage. Det rammer deres ømmest punkt, siger Andreas Kamm.

Dansk Flygtningehjælp: Regeringens annoncer manipulerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce