Danmarks største krigsskib på prøvetur


Danmarks største krigsskib på prøvetur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det første af søværnets to nye fleksible støtteskibe, Absalon, hejste mandag kommando ved en ceremoni på Flådestation Frederikshavn.

Absalons første opgave bliver en såkaldt klimatisk afprøvning af skibet i perioden 15. januar til 7. marts, hvor skibet skal testes i det nordlige Atlanterhav og i sejlads under tropiske forhold. Under sejladsen vil besætningen på Absalon besøge Canada, USA, Portugal, England og Norge, ligesom ækvator vil blive passeret.

Med en længde på 137 meter er der tale om det største danske krigsskib nogensinde. Det er bygget på Odense Stålskibsværft og vil kunne indsættes i en lang række forskellige opgaver over hele verden lige fra kommandoskib og indsættelse af landstyrker til evakuering og miljøovervågning.

Det centrale dæk på omkring 900 kvadratmeter vil kunne rumme alt fra lastbiler og kampvogne til containere og et felthospital. Lasteevnen betyder, at skibet kan have eksempelvis 34 containere eller syv kampvogne med om bord, og det lastes ved hjælp af en port i agterskibet.

Samtidig er der plads til to af forsvarets nye EH-101 helikoptere i en hangar oppe på dækket.

Tilsammen kommer de to fleksible støtteskibe til at koste omkring 2,1 milliarder kroner. Halvdelen er udgifter til byggeriet af råskibene på værftet, mens den anden halvdel er kommunikationsudstyr, våben og elektronik, som Søværnets Materielkommando står for.

Selv om skibene i princippet er klar til at løse transportopgaver allerede i år, er de først fuldt operative i 2007.

Danmarks største krigsskib på prøvetur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce