Danmarks femte nationalpark bliver lidt større end ventet


Danmarks femte nationalpark bliver lidt større end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks femte nationalpark - Kongernes Nordsjælland - er en realitet efter høringsrunde.

Danmarks femte nationalpark, Kongernes Nordsjælland, kan indvies til foråret.

Et bredt flertal i Folketinget godkendte i august 2016 planerne om nationalparken, og en høringsrunde om etableringen er nu afsluttet.

Dermed kan der sættes et afsluttende punktum i arbejdet med at etablere nationalparken i det nordlige Sjælland. Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

- Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet endnu større efter høringsrunden, og det er godt, at den kan udbygges med endnu flere områder og lodsejere også i fremtiden, siger nationalparkordfører Christine Antorini (S).

- Det sikrer både naturmæssig og kulturel mangfoldighed til glæde for borgerne, der bor i Nordsjælland, for turisterne og bæredygtig udvikling af det lokale erhvervsliv, siger Christine Antorini i en pressemeddelelse.

I første omgang blev nationalparkens område anslået til at dække 246 kvadratkilometer. Men efter høringsrunden er arealet opgjort til omkring 263 kvadratkilometer.

Kongernes Nordsjælland Nationalpark vil strække sig over områder i Nordsjælland. Det tæller blandt andet Store Dyrehave, Kronborg, Tisvilde Hegn og Arresø.

Nationalparken dækker over både natur og historiske bygninger. Det drejer sig om slotte, gamle klostre og borge. Derudover er der en stor naturrigdom i form af skov, hjorte og fugle.

Ifølge ministeriet har de fem nordsjællandske kommuner Fredensborg, Gribskov, Halsnæs, Hillerød og Helsingør arbejdet på at få så mange arealer med i nationalparken som muligt.

- Jeg er utrolig glad for, at nationalparken endelig bliver til virkelighed. I snart 15 år har frivillige lodsejere og masser af andre ildsjæle sammen med staten og de fem kommuner arbejdet sig frem mod en fælles nationalpark på tværs af Nordsjælland - og nu er vi ved målet, siger borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K).

Den officielle indvielse af nationalparken kommer efter planen til at foregå i første halvdel af 2018.

Danmarks femte nationalpark bliver lidt større end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce