Det gør ingen forskel, at Eva Kjer Hansen (V) har forladt sin post som Miljø- og Fødevareminister, nu hvor landbrugspakken er vedtaget. Skaden er sket, mener Danmarks Naturfredningsforening.

At Eva Kjer Hansen (V) i dag, lørdag, har meddelt, at hun forlader posten som Miljø- og Fødevareminister får ikke Danmarks Naturfredningsforening til at juble.

Godt nok er det hende, der står bag den udskældte landbrugspakke, men det er hele regeringen og dens politik, den er gal med. Det mener formand for Danmarks Naturfredningsforening på Langeland Nis Rattenborg.

- Naturen og miljøet er ret ligeglade med, hvilken person, der sidder på posten som Miljø- og Fødevareminister. Pakken er vedtaget, og regeringen bliver jo siddende, så de finder jo bare en anden, som kommer til at følge den samme linje. Så for os betyder det ikke det store, at hun går af. Det er bare politisk spil, siger han.

For Eva Kjer Hansen er det heller ingen katastrofe, mener Nis Rattenborg.

- Med hendes historik kan hun nu se frem til en toppost inden for landbruget. Så alle har vundet, undtagen naturen og miljøet, der skal betale prisen.

Rense drikkevand

Nis Rattenborg giver heller ikke meget for den tillægspakke, som de blå partier efter planen skal forhandle om i de kommende dage.

- De kender jo knap nok selv indholdet i pakken, og der er rigtig mange mørke felter, som man ikke kender konsekvensen af. Derfor vil man træffe nogle beslutninger på baggrund af formodninger, og det giver vi ikke meget for, siger han.

Det helt grundlæggende problem er, ifølge Nis Rattenborg, at Venstre har skulle finde en hurtig løsning på, at de var ved at miste taget i deres landbrugsvælgere. Derfor er en landbrugspakke blevet vedtaget uden hensyn til naturen, men konsekvenserne kommer vi allesammen til at mærke, mener han.

- Problemerne bliver ikke mindre af, at man udskyder dem. Fordi man nu får lov at sprede mere gylle og derved udlede mere kvælstof, vil vi om nogle år skulle til at rense drikkevandet. Vi er simpelthen nødt til at kigge på, hvordan landbruget kan overleve uden at ødelægge naturen, men det vil kræve at man laver individuelle løsninger fra egn til egn. Og spørgsmålet er, hvem der har mod til det, siger han.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
5
Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

17
Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Pape ærgrer sig over eskalering i gyllegate

Pape ærgrer sig over eskalering i gyllegate