Danmarks Idræts-Forbund afviser pc-spil


Danmarks Idræts-Forbund afviser pc-spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Idræts-Forbund afviser at anerkende pc-spil som en sport, sådan om Socialdemokraterne og Venstre ønsker det. Skak er heller ikke anerkendt sportsgren

På trods af at Folketingets to største partier presser på, har Danmarks Idræts-Forbund (DIF) ingen planer om at anerkende pc-spil som en sportsgren.

- Nej, det har vi ingen planer om, lyder afvisningen fra DFI-formand Niels Nygaard, der henviser til, at DFI tidligere har drøftet sagen men afvist at anerkende eksempelvis skak som en sportsgren.

Det er Venstres Ellen Trane Nørby og Socialdemokraternes Mogens Jensen, der over for Ritzau begge lægger op til, at pc-spil i forbindelse med de kommende medieforligsforhandlinger bør anerkendes som en almindelig sportsgren med de muligheder for økonomiske støtte, det vil medføre.

- Der er desværre kommet en holdning i Danmark om, at pc-spil er noget negativt. Derfor bør eksempelvis en gruppe pc-spillere på samme måde som med andre sportsgrene kunne søge og få økonomisk støtte til lokaler, hvor de kan spille sammen. Pc-spil bør opfattes som en social aktivitet som al anden sport, siger eksempelvis Ellen Trane Nørby.

Men Niels Nygaard lader sig ikke rokke.

- Det afgørende element er for os, at det skal have noget med idræt og fysisk udfoldelse at gøre, siger han.

Spørgsmål: Men man kommer vel ikke til at svede mere af at spille dart eller billard end ved at spille pc-spil?

- Der er alligevel en forskel i, hvad det kræver af fysik. Jeg tror nok, at dartspillere vil sige, at de skal være i ret god form, svarer Niels Nygaard.

Danmarks Idræts-Forbund afviser pc-spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce