Danmark vil hente flere EU-midler til forskning


Danmark vil hente flere EU-midler til forskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens mål er, at danske virksomheder og universiteter årligt skal have 1,5 mia. kr. fra EU til forskning

Over de næste syv år uddeler EU hele 525 milliarder kroner til forskning og innovation.

De penge skal Danmark have del i, mener regeringen, som ønsker at hjemtage flere penge fra de historisk store EU-programmer til forskning og innovation til brug på danske universiteter og i danske virksomheder.

Regeringens mål er, at Danmark årligt skal have 1,5 milliarder kroner fra EU's program Horizon 2020. I EU's nuværende forsknings- og innovationsprogram får Danmark til sammenligning én milliard kroner om året.

- Konkurrencen med de øvrige lande om midlerne er benhård, men med stærke forsknings- og innovationsmiljøer og en målrettet indsats bør vi kunne indfri ambitionen, siger minister for forskning og videregående uddannelser Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer på dagen, hvor regeringen indleder forhandlingerne om fordelingen af den såkaldte forskningsreserve med alle Folketingets partier.

Regeringen foreslår konkret, at 26 millioner kroner fra forskningsreserven afsættes til initiativer, der kan hjælpe danske virksomheder og universiteter med at få del i midlerne fra EU.

I forslaget til finanslov for 2014 har regeringen i alt afsat 859 millioner kroner i forskningsreserven. Midlerne skal både gå til fri forskning og strategiske forsknings- og udviklingsindsatser.

Regeringen forslår at give 395 millioner kroner fra forskningsreserven til Danmarks Innovationsfond, der får ansvar for udmøntning af penge til forskning og innovation, der tager udgangspunkt i samfundets og virksomhedernes konkrete udfordringer og behov.

Derudover vil regeringen blandt andet afsætte 240 millioner kroner til fri forskning med fokus på talentudvikling, 69 millioner til internationalt forskningssamarbejde og 64 millioner til at skabe flere forsknings-, udviklings- og innovative virksomheder.

Regeringen skal nu finde et flertal for fordelingen af forskningsreservens midler i de decentrale forhandlinger om finansloven, der ventes afsluttet i de kommende uger.

Danmark vil hente flere EU-midler til forskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce