Danmark udviser Libyens generalkonsul


Danmark udviser Libyens generalkonsul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af fem dage skal Libyens generalkonsul forlade Danmark. Han er uønsket, fordi han støtter Gaddafi.

Libyens generalkonsul Muner Eldawani har fået fem dage til at pakke sin kuffert og forlade Danmark.

Det bekræfter udenrigsminister Lene Espersen (K) over for Berlingske og begrunder det usædvanlige skridt med generalkonsulens fortsatte støtte til den libyske leder, Muammar Gaddafis, regime.

- Generalkonsulen har gentagne gange og offentligt støttet Gaddafi, og derfor har vi nu meddelt ham, at han er uønsket i Danmark. Han er erklæret persona non grata, siger Lene Espersen til Berlingske.

Der er langt imellem, at diplomater udvises af Danmark. Det skete blandt andet i 1992, hvor den russiske diplomat Sergej Konrad blev udvist som konsekvens af en spionagesag.

I 1976 blev samtlige ansatte ved Nordkoreas ambassade i København udvist, da det blev afsløret, at de i stor stil har videresolgt indsmuglet hash, spiritus og cigaretter.

Lene Espersen erkender da også, at det er et usædvanligt og drastisk skridt, hun nu tager:

- Men vi er i vores gode ret til at gøre det, og Gaddafis diplomater er også blevet udvist i en række andre lande, understreger Lene Espersen.

Generalkonsulatets to øvrige medarbejdere på adressen på Østerbro udvises ikke. De har ikke støttet den omstridte libyske leder.

Lene Espersen understreger, at udvisningen af Muner Eldawani ikke er ensbetydende med, at Danmark nu afbryder de diplomatiske forbindelser med den libyske stat:

- Men det er et klart signal til Gaddafi om, at hans brutale fremfærd over for den libyske befolkning har konsekvenser, siger udenrigsministeren til Berlingske.

Danmark udviser Libyens generalkonsul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce